«Πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα – Ερωτήματα από την παράταξη Τατούλη – Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση

θετικά ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά την κατασκευή και λειτουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Βελίκας του δήμου Μεσσήνης.

Πρόκειται για μια επένδυση, η οποία θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία, αλλά και συνολικά στην οικονομία της Μεσσηνίας. Ουσιαστικά θα κατασκευαστούν δύο ξενοδοχειακές μονάδες συνολικής δυναμικότητας 487 κλινών. Η έκταση της περιοχής που θα κατασκευαστούν τα συγκροτήματα ξεπερνά τα 80 στρέμματα και το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό που φτάνει τα 50.000.000 ευρώ.

Η πρόταση της παράταξης Τατούλη

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπήρξε παρέμβαση της παράταξης Τατούλη, καθώς η κα Νικολάκου ζήτησε την αναβολή συζήτησης του θέματος, προκειμένου να παρευρεθούν στη συνεδρίαση εκπρόσωποι των μελετητών, ώστε να απαντηθούν ερωτήματα, σχετικά με την επένδυση.

Το αίτημα της παράταξης του κ. Τατούλη δεν έγινε αποδεκτό και ως εκ τούτου η «Νέα Πελοπόννησος» απείχε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας επί της ΜΠΕ. Υπέρ ψήφισε η παράταξη του κ. Νίκα, του κ. Δέδε, του κ. Πετράκου και του κ. Μπουντρούκα. Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Κάτσαρη και του κ. Γόντικα.

Εκρηκτικό κλίμα

Το ζήτημα που έθεσε η παράταξη Τατούλη ανέβασε τη θερμοκρασία της συνεδρίασης στα ύψη, δεδομένου ότι ακολούθησαν έντονες αντιπαραθέσεις, κυρίως ανάμεσα στον εισηγητή του θέματος και ανιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ανδρέα Τσουκαλά, και στην περιφερειακή σύμβουλο, Ντίνα Νικολάκου. Η αντιπαράθεση των δύο αιρετών χτύπησε κόκκινο και υπήρξε εκατέρωθέν ανταλλαγή πυρών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι το αίτημα της παράταξης Τατούλη συνιστά «κωλυσιεργία».

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ρωσία: Οι βουλευτές δεν θα δημοσιοποιούν πλέον τα εισοδήματά τους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ειδικό Δικαστήριο: Νόμιμα τα sms στην υπόθεση Παππά – Καλογρίτσα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργο 2.000.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Καλαμάτας: Έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και έξυπνες διαβάσεις ανάμεσα στις δράσεις

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Καλαμάτας» υπέγραψε την Παρασκευή (19/7) ο Θανάσης Βασιλόπουλος με την

Κοινό αίτημα 4 παρατάξεων: Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την ακρίβεια ζητούν οι αντιπολιτεύσεις

Τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Η ακρίβεια μάστιγα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου-προτάσεις και αντιμετώπιση», ζητούν οι

Δείτε επίσης