Super League 2: «Ζητάμε να μας αποδοθεί από το στοίχημα το ποσό που προβλέπεται στην ΚΥΑ»

Την καταβολή στη Super League 2 του ποσού που καθορίζεται από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ως μερίδιο από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος, ζητά το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σημερινή (27/1) συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2, όπου τονίζεται ότι την περασμένη περίοδο, οι ΠΑΕ της 2ης κατηγορίας έλαβαν μόλις το 40% του προβλεπόμενου ποσού.

Υπενθυμίζεται ότι, στη συνάντηση του κ. Αυγενάκη με τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, την περασμένη Δευτέρα (23/1), από την οποία απουσίασε η Super League 1, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι οι λίγκες θα λάβουν συνολικά χρηματοδότηση ύψους 30,5 εκατ. ευρώ. Βάσει της ΚΥΑ, η SL2 έχει λαμβάνειν το 17% του ποσού αυτού, ήτοι περίπου 5,2 εκατ. ευρώ, όμως το αίτημα της Super League 1 να λάβει το ίδιο ποσό με πέρυσι (22 εκατ. ευρώ) έχει οδηγήσει τις συζητήσεις σε αδιέξοδο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.:

«Σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23.1.23 στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και της ανακοίνωσης που εξεδόθη από το γραφείο του Υφυπουργού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 αποφάσισε να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού τα εξής:

1. Καθώς οι ΠΑΕ της Super League 2, από την τελευταία χρηματοδότηση του στοιχήματος έλαβαν το 40% του ποσού που αναγραφόταν στον Ν 4674/2020 άρθρο 79 και λόγω των μειωμένων εσόδων τους στην τρέχουσα σεζόν, ζητάμε να αποδοθούν το ταχύτερο δυνατό στις συμμετέχουσες ΠΑΕ αγωνιστικής περιόδου 2022-23, τα ποσά που προβλέπονται και ρητά καθορίζονται σε εφαρμογή του σχετικού Νόμου με την από 19/3/21 αρ. 114021 Κ.Υ.Α., όπως αυτή τροποποιήθηκε με την από 21/12/21 αρ. 620241 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών – Πολιτισμού και Αθλητισμού.

2. Για τις μελλοντικές χρήσεις να οριστεί συνάντηση, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, όλων των φορέων του επαγγελματικού αθλητισμού και να καθοριστεί ένα πλάνο με αυστηρότερα κριτήρια χρηματοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου». 

** Το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 εξέλεξε ομόφωνα τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Αιγάλεω, Νεκτάριο Παλτόγλου, στη θέση του Β΄ αντιπροέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με τη θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών – H επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Super League: Κεντρικός χορηγός η Stoiximan, στις 13/3 η κλήρωση για πλέι οφ και πλέι άουτ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ