«Δυνατή» κίνηση του Πέτρου Τατούλη στη Μεσσηνία: Υποψήφιος με τη «Νέα Πελοπόννησο» ο γιατρός Παναγιώτης Γιαννόπουλος

/

Η υποψηφιότητα του γιατρού Παναγιώτη Γιαννόπουλου στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη για την παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, δεδομένου ότι ο κ. Γιαννόπουλος διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία, ως πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Καλαμάτας, ενώ παράλληλα διαθέτει μεγάλη δυναμική και στο εκλογικό σώμα.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

Η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη είναι  το αυτοδιοικητικό ακομμάτιστο, πατριωτικό κίνημα όλων των ελευθεροφρόνων Πελοποννησίων πολιτών.  Με όραμα, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα ανέλαβε να οδηγήσει την Πελοπόννησο μέσα από τις συμπληγάδες των δυσκολιών στο ξέφωτο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της ανάδειξης του πλούτου του τόπου και των ανθρώπων του. Και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Μαζί με χιλιάδες δημιουργικούς πολίτες η Πελοπόννησος βγήκε από την αφάνεια και την υποανάπτυξη και άρχισε να αναδεικνύεται σε υπολογίσιμη δύναμη στην εσωτερική και εξωτερική πολιτικοοικονομική σκηνή. Απέκτησε status στην Ευρώπη των Περιφερειών, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την κρίση και παράλληλα στάθηκε δίπλα στους πολίτες της, προσφέροντας ευκαιρίες επενδύσεων, αλλά και απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας για όσους από εκείνους βρέθηκαν σε αδυναμία.

Το 2019 ωστόσο, η πορεία αυτή ανακόπηκε απότομα. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θριάμβευσαν ο στείρος κομματισμός, η μισαλλοδοξία, ο ρεβανσισμός και οι ψευτοελίτ.  Με σκυμμένο το κεφάλι στην εξουσία, χάθηκε η διεκδικητικότητα, αναλώθηκαν οι πόροι, έμεινε η άσκηση της πολιτικής σε καθημερινές διευθετήσεις, αποκλεισμούς  και διαγωνισμό μιζέριας και επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Σήμερα πλησιάζει η ώρα που η παρένθεση αυτή κλείνει. Μαζί της καταρρέουν και οι αντιλήψεις όσων με ιδιοτέλεια προσπάθησαν να ποδηγετήσουν τους πολίτες σε κομματικές καταστροφικές επιλογές.

Σήμερα, η ανάγκη συστράτευσης των άξιων, των δημιουργικών, των ανιδιοτελών πολιτών είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Η «Νέα Πελοπόννησος» καλωσορίζει τον γιατρό – χειρουργό Παναγιώτη Γιαννόπουλο, έναν άνθρωπο με πλούσια κοινωνική, πολιτική και αυτοδιοικητική δράση, έναν αυτοδημιούργητο επιστήμονα και ανθρωπιστή λειτουργό και κυρίως έναν ενεργό πολίτη της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.

Πέτρος Τατούλης: «Η Νέα Πελοπόννησος υποδέχεται με χαρά και τιμή τον σπουδαίο γιατρό, άξιο άνθρωπο και ενεργό πολίτη της Πελοποννήσου, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Είμαστε βέβαιοι, όλοι οι άνθρωποι και τα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» που έχουν αποδείξει την ικανότητα και την αγάπη τους για τον τόπο μας, ότι η συστράτευση δίπλα μας του Παναγιώτη Γιαννόπουλου δυναμώνει την προοπτική της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου να ξαναβγεί στο δρόμο της ασφάλειας, της ευημερίας και της ανάπτυξης».

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή μου να συστρατευτώ με την Νέα Πελοπόννησο και τον Πέτρο Τατούλη σε αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα που έχει εκκινήσει. Πιστεύω ακράδαντα ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να ποδηγετείται κομματικά, αλλά επίσης και ότι η άσκηση πολιτικής δεν μπορεί να προκρίνει τα συμφέροντα των ιδιοτελών και όχι τους πολίτες και τον τόπο μας. Οι επιλογές που έχω κάνει διαχρονικά έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο. Από την θέση του γιατρού, του χειρουργού, του αντιδημάρχου Καλαμάτας, του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου. Ως γονιός κατ΄αρχήν και ως ενεργός πολίτης θεωρώ χρέος μου να παραδώσουμε την Πελοπόννησο πιο ισχυρή και πιο ανθρώπινη στην επόμενη γενιά. Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να δώσω αυτήν την μάχη στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη, ενός ξεχωριστού πολιτικού που έχει προσφέρει στην χώρα και στην Πελοπόννησο πολλά, μαζί με τους άξιους ανθρώπους της «Νέας Πελοποννήσου».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Πατρίδα δεν θα ξεχάσει τον υποσμηναγό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μενέλαος Γερονικολός: «Τώρα είναι η ώρα οι πολίτες της Μεσσηνίας να δώσουν δύναμη στη νέα γενιά – Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τον τόπο μας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.