Βασίλης Τζαμουράνης: Δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη με υποστελεχωμένες Πολεοδομίες

/

Ανακοίνωση, σχετικά με την υποστελέχωση των πολεοδομιών, εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος» και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης.

Ο κ. Τζαμουράνης σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

Το τελευταίο διάστημα  λαμβάνει χώρα μια ιδιότυπη αποχή των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στις Πολεοδομίες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την συνεχιζόμενη υποστελέχωση  των υπηρεσιών τους και  για τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία τους.

Δεν νοείται και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους πολίτες η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται  από ορισμένες υπηρεσίες ακόμα και για απλές πράξεις όπως η χορήγηση βεβαίωσης χρήσεων γής, η θεώρηση όρων δόμησης κλπ, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού.

Πως με αυτή την κατάσταση θα επιταχυνθούν τα δημόσια έργα και οι ιδιωτικές επενδύσεις που όλοι επιθυμούμε για να έρθει η ανάπτυξη; Πως θα αντιμετωπιστούν οι υποθέσεις των πολιτών που αναγκαστικά εμπλέκεται η Πολεοδομία και πώς περιμένουμε να προχωρήσουν οι πολεοδομικές μελέτες και οι πράξεις εφαρμογής τους;

Στον Δήμο Καλαμάτας για παράδειγμα το 2010 (πριν την εφαρμογή του νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) λειτουργούσε γραφείο Σχεδίου πόλεως και πολεοδομικών εφαρμογών με 12 άτομα προσωπικό . Με την κατάργηση της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης μεγάλος αριθμός των υπαλλήλων της Πολεοδομίας ενσωματώθηκαν στον Δήμο Καλαμάτας και στελέχωσαν μαζί με τους υπαλλήλους του γραφείου Σχεδίου πόλεως την Δ/νση  Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας, καλύπτοντας  και τους άλλους καλλικρατικούς Δήμους του Νομού. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν οι πολεοδομίες των Δήμων Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος.

Σήμερα μετά από 12 χρόνια το δυναμικό της πολεοδομίας  ύστερα από την συνταξιοδότηση και την αποχώρηση  αρκετών υπαλλήλων έχει περιορισθεί σημαντικά, ενώ συνεχίζει να καλύπτει και τις ανάγκες των Δήμων Δυτ. Μάνης και Οιχαλίας.

Η καλή λειτουργία των υπηρεσιών δόμησης είναι υποχρέωση του κράτους και η ενίσχυση τους με μέσα και προσωπικό  πρέπει να γίνουν άμεσα, διότι αποτελούν κρίσιμο  παράγοντα  στην οικονομική ζωή της χώρας και την ανάπτυξη.

Δεν μπορούν αυτές οι ελλείψεις να αντιμετωπίζονται ούτε με βραχυχρόνιες προσλήψεις ,ούτε με προγράμματα ΟΑΕΔ, ούτε με «αναπτυξιακές εταιρείες» και άλλα παρόμοια που κατά κανόνα είναι φυτώρια αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και ρουσφετιού.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΚΕ: Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ηλιοφάνεια με κρύο στην Καλαμάτα την Τετάρτη: Μέχρι τους 12 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.