Δήμος Καλαμάτας: «Τρέχουν» οι εξελίξεις για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και τους 7 οικίσκους ανταποδοτικής ανακύκλωσης

/

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, που σχετίζεται με την κατασκευή Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα εγκαίνια των γραφείων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 931/1) στην Καλαμάτα, για τους ΣΜΑ έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, με την εκτίμηση ότι εντός του 2023 θα ξεκινήσει και η κατασκευή των πρώτων Σταθμών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, και στο περιθώριο της έγινε αναφορά και στο ζήτημα των οικίσκων ανταποδοτικής ανακύκλωσης, ενώ συζητήθηκαν θέματα που άπτονται καμπάνιας ενημέρωσης για την ανακύκλωση.

«Με γοργούς ρυθμούς, καθώς υπάρχει πλέον ανάδοχος, προχωράει το έργο για την τοποθέτηση οικίσκων ανταποδοτικής ανακύκλωσης (στο Δήμο Καλαμάτας θα υπάρξει τοποθέτηση 7 οικίσκων), ενώ -μεταξύ άλλων- υπάρχει συνεργασία μεταξύ ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου και Δήμων προκειμένου να τρέξει μια καμπάνια ενημέρωσης με επίκεντρο την ανακύκλωση», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής: 7 Μητροπολίτες στην Καλαμάτα – Ο Παναγιώτης Πικραμμένος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση [αναλυτικά το πρόγραμμα]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο