Αλέξης Χαρίτσης: «Έχουμε την ευθύνη να μην νομιμοποιήσουμε την εκτροπή από την δημοκρατική ομαλότητα που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

/

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να μην νομιμοποιήσουμε το παρακρατικό σύστημα που έχει στηθεί μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης,στον ρ/στ«RealFm 97.8», σχολιάζοντας την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή. Και πρόσθεσε: «Έχουν αποδειχθεί θεσμικά  οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και της ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων αλλά ο πρωθυπουργός αρνείται να δώσει οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση. Αυτή την στιγμή διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατική ομαλότητα του τόπου και μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός».

«Τα ζητήματα της δημοκρατίας, της κοινωνίας και της οικονομίας πάνε μαζί» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης τονίζοντας ότι «η κατάσταση στην πραγματική οικονομία γίνεται όλο και πιο δύσκολη». «Η χώρα μας παραμένει πρωταθλήτρια στην χονδρεμπορική τιμή ρεύματος και στις τιμές καυσίμων σε όλη την Ευρώπη» συνέχισε. Και πρόσθεσε: Οι εκπρόσωποι τις αγοράς προειδοποιούν ότι μία στις δύο επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα τρέχοντα λειτουργικά τους έξοδα και οι βιομηχανικές ενώσεις με πρόσφατη ανακοίνωσή  τους εκφράζουν κραυγή αγωνίας για το μέλλον της βιομηχανίας».

«Τα επιδόματα που δίνονται για να διατηρείται ακέραια η αισχροκέρδεια στην αγορά δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική» ξεκαθάρισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Απαιτείται μια πολιτική στήριξης της πραγματικής οικονομίας με πραγματικούς όρους. Χρηματοδοτήσεις στο σύνολο των επιχειρήσεων, ενίσχυση από το τραπεζικό σύστημα και  αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας».

«Σήμερα σε μεγάλη συγκέντρωση στο Περιστέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  θα παρουσιάσει τις προγραμματικές μας θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Προτεραιότητα για εμάς το επόμενο διάστημα είναι να συζητήσουμε με τους πολίτες το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου μας πέρα από τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Μεσσήνης: Ξεκινά τις επόμενες μέρες το έργο της αποπεράτωσης του Φιλοσοφικού Κέντρου προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φυλάκιση 20 μηνών, με αναστολή, σε μαιευτήρα για τον θάνατο νεογνού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Την ώρα που η τραγωδία των Τεμπών δείχνει που οδηγεί η διάλυση των δημόσιων υποδομών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση ακόμη και του νερού»

«Από το πρωθυπουργικό διάγγελμα του «φταίει ο σταθμάρχης» μέχρι το πρόσφατο «όλοι φταίνε» και τα χθεσινά

Χαρίτσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας – Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα τέτοιο σχέδιο»

«Η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και χρόνια μιλούσε για αμοιβαιοποίησητων βαρών και