Δήμος Μεσσήνης: Ξεκινά τις επόμενες μέρες το έργο της αποπεράτωσης του Φιλοσοφικού Κέντρου προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού

/

To έργο της αποπεράτωσης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, το οποίο χρηματοδοτείται από το «Αντώνης Τρίτσης» και έχει προϋπολογισμό μελέτης 2,6 εκατ. ευρώ, ξεκινά τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον δήμο Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (1/2) υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αλλαγή διαρρύθμισης και αλλαγή χρήσης του κτιρίου Ι.Ε.Ε.Ν.Φ. σε κτίριο δημοτικής βιβλιοθήκης και δημοτικού ωδείου», μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Κτιριοτεχνική ΕΠΕ», Βλάση Θεοδοσίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι με την αποπεράτωση του κτιρίου η Μεσσήνη και η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσουν έναν πνεύμονα παραγωγής πολιτισμού.

«Αρχικά προοριζόταν μετά από προσπάθειες του αειμνήστου Δημάρχου Μεσσήνης Παύλου Πτωχού και του αειμνήστου Ακαδημαϊκού Ευάγγελου Μουτσόπουλου, να λειτουργήσει ως παράρτημα του Ιδρύματος Έρευνας και Εκδόσεων Νεοελληνικής Φιλοσοφίας, αλλά ο σχεδιασμός δεν προχώρησε με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε αυτή την ημιτελή κατάσταση για περισσότερα από 30 χρόνια. Για να προχωρήσει το έργο χρειάστηκε να επιλυθούν μία σειρά από ζητήματα όπως οι χρήσεις γης. Ακολούθησε η έκδοση οικοδομικής άδειας, η αποπεράτωση μελετών και η υποβολή τους στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπου χρηματοδοτήθηκε. Είναι έργο πνοής, καθώς θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο και σημείο πολιτιστικής αναφοράς του τόπου μας. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να οργανώνουμε συνέδρια και ημερίδες στην αίθουσα εκδηλώσεων καθώς και μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις. Θα φιλοξενηθούν εκεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ωδείο. Επίσης προβλέπεται οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες των διαφορετικών χρήσεων», δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Eurostat: Στο 7,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλέξης Χαρίτσης: «Έχουμε την ευθύνη να μην νομιμοποιήσουμε την εκτροπή από την δημοκρατική ομαλότητα που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.