Π. Πικραμμένος: Υπόδειγμα για τις πόλεις όλης της Ελλάδας η Καλαμάτα – Μπαίνουμε σε μια φάση όπου η Χώρα μας έχει στη διάθεσή της σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία

/

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, εκπρόσωπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της Υπαπαντής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο γεύμα, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Είναι μεγάλη και πραγματική η χαρά μου να βρίσκομαι εδώ για να συνεορτάσουμε φέτος, την Μεγάλη Εορτή της Πολιούχου της Καλαμάτας, της Υπαπαντής του Σωτήρος και μάλιστα εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σημερινή θρησκευτική εορτή, σημαντική τόσο για την Καλαμάτα όσο και για όλη την Μεσσηνία, αναδεικνύει με τον πλέον παραστατικό τρόπο την αναγκαιότητα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας και της τηρήσεως των παραδόσεών μας. Ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή, την εποχή των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών αντιφάσεων, την εποχή των μεγάλων εθνικών προκλήσεων.

Η Πόλη σας κ. Δήμαρχε είναι μία από τις ταχύτατα ανερχόμενες πρωτεύουσες νομών. Στη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του, τον παρελθόντα Ιούνιο, ο Πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε κάνει εκτενή αναφορά στα αναπτυξιακά έργα και τα έργα υποδομής τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αλλά και ολοκληρώνονται με μεγάλη ταχύτητα. Από το οδικό δίκτυο, τον εκσυγχρονισμό του διεθνούς αερολιμένος «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου», μέχρι τα έργα υποδομής και θωράκισης από ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της ορατής σε όλους μας κλιματικής αλλαγής.

Κύριε Δήμαρχε με μεγάλη χαρά σας συγχαίρω για την συμμετοχή της Καλαμάτας στην «Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων». Γιατί διεκδικήσατε με επιμονή και πετύχατε πραγματικά ένα σπουδαίο στόχο, την ένταξη της Πόλης σας στις 100 ανερχόμενες Ευρωπαϊκές Πόλεις.  

Κυρίες και Κύριοι, Η ανάπτυξη σήμερα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία και νομίζω –έχω την βεβαιότητα μετά τη σημερινή μου επίσκεψη- ότι εδώ στην Καλαμάτα καταθέτετε πλέον δείγματα γραφής  και αποτελείτε υπόδειγμα και για τις άλλες πόλεις, για τις πόλεις όλης της Ελλάδας να ακολουθήσουν τον δρόμο τον οποίο έχετε χαράξει.

«Οι καιροί ου μενετοί» αναφώνησε ο Περικλής και κατέγραψε ο Θουκυδίδης στις Ιστορίες του (Ιστοριών, Α, 142):. Που σημαίνει, σ’ ελεύθερη απόδοση, «οι καιροί δεν περιμένουν, πρέπει να δράσουμε». Πρέπει, δίχως χρονοτριβή, να διασφαλίσουμε τα όσα αποκτήθηκαν με υπεράνθρωπες θυσίες αλλά και την πρωτοφανή και εντυπωσιακή κατάθεση της προσωπικής ευθύνης των ίδιων των πολιτών στην διάρκεια των τελευταίων τριάμισι ετών.

Με την υγειονομική πανδημία η Χώρα μας ανέδειξε ένα πρόσωπο υπευθυνότητας και προγραμματισμού, σε σημείο που γίναμε χώρα αναφοράς για πολλές προηγμένες χώρες. Ξεκίνησε εκείνους τους μήνες και προχωρά με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς η ψηφιοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Το gov.gr είναι πια η απλή καθημερινότητά μας που εξυπηρετεί εκατομμύρια πολίτες και επιτρέπει τον εστίασή μας στα ουσιώδη και σοβαρά.

Και για να συμπληρώσω το γενικό πλαίσιο, το μίγμα της στοχευμένης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης και των μέτρων ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, επιτρέπει να ευελπιστούμε για ένα πιο βιώσιμο μέλλον με δουλειές για όλους και με κοινωνική συνοχή που έχει πάρα πολλή μεγάλη σημασία.

Μπαίνουμε πια σε μια φάση όπου η οικονομία μας και η Χώρα μας έχει στη διάθεσή της σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ θερμώς για μια ακόμη φορά, για την πρόσκλησή σας να συνεορτάσουμε την Μεγάλη Εορτή της Πολιούχου της Καλαμάτας, της Υπαπαντής του Σωτήρος.

Είθε η Πολιούχος της Καλαμάτας, η Υπεραγία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να φωτίζει τον δρόμο μας ως Λαού και ως Έθνους, να καθοδηγεί τη φρόνηση και τα βήματά μας, ώστε υπό όρους αρραγούς εθνικής ενότητας να προοδεύουμε και ευημερούμε. Χρόνια Πολλά!».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άστατος ο καιρός στην Καλαμάτα την Παρασκευή – Μέχρι τους 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Τσιτλακίδη αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.