«Συστράτευση δυνάμεων» για την «Καλαμάτα του αύριο» ζήτησε ο Θανάσης Βασιλόπουλος από το επίσημο γεύμα της Υπαπαντής

/

Την πεποίθησή του ότι η Καλαμάτα μπορεί να κερδίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της εξέφρασε ο δήμαρχος της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μιλώντας στο επίσημο γεύμα για τον εορτασμό της Υπαπαντής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι «η Καλαμάτα, σήμερα, διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πυροδοτούν το ζωηρό ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών» και προσέθεσε ότι «παρά τις δυσκολίες, παρά τις έντονες πιέσεις και το αρνητικό οικονομικά περιβάλλον είναι ένας Δήμος που άντεξε και αντέχει».

Στη συνέχεια ο κ. δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί, αλλά και σε εκείνα που διεκδικεί ο Δήμος, καθώς και στους βασικούς άξονες του σχεδιασμούπροκειμένου η Καλαμάτα να είναι «πόλη που αξίζει να ζεις», όπως υπογράμμισε.

Ακολούθως ο κ. Βασιλόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, ώστε η Καλαμάτα να ανταπεξέλθει στα «στοιχήματα» του μέλλοντος.

Ολόκληρη η ομιλία του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου:

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη σύγχρονη και εξωστρεφής, που εξελίσσεται και προοδεύει. Μία πόλη με πλούσια ιστορία, προικισμένη από τη φύση, που αποτελεί το σημείο αναφοράς της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου. Είναι μια πόλη με παρελθόν που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Η Καλαμάτα, σήμερα, διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πυροδοτούν το ζωηρό ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών.

Με υποδομές που ενισχύονται αλλά και συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις επόμενες δεκαετίες. Σχέδιο που στο επίκεντρό του έχει τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του.

Η Καλαμάτα, παρά τις δυσκολίες, παρά τις έντονες πιέσεις και το αρνητικό οικονομικά περιβάλλον είναι ένας Δήμος που άντεξε και αντέχει. Διότι πέραν της χρηστής διοίκησης, είμαστε ένας τόπος που προσφέρεται για δημιουργία.

Που δεν φοβάται το νέο, αντιθέτως το επιδιώκει το αναζητά. Που τολμά, που διεκδικεί, που πετυχαίνει. Με σχέδιο και όραμα.

Με έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Για μία πόλη φιλική και προσβάσιμη. Με έργα που υπηρετούν τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Που ενισχύουν την τοπική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό. Έργα και δράσεις που διατηρούν και ενισχύουν τον Πολιτισμό, βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Καλαμάτα. Δράσεις και πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο για όλους τους συμπολίτες μας.

Τέσσερις οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού μας: Καλαμάτα πόλη σύγχρονη, φιλική, ανθεκτική και βιώσιμη. Πόλη που αξίζει να ζεις.

Στην αναπτυξιακή μας στόχευση για το 2023, βρίσκονται σε πρωτεύουσα θέση:

Η ολοκλήρωση του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας.

Η θωράκιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με σύγχρονες υποδομές όπως τα εν εξελίξει έργα ύδρευσης αλλά και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου.

Η διαμόρφωση του σχεδιασμού για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου.

Η δρομολόγηση και υλοποίηση έργων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα διαμορφώσουν ένα φιλικό και σύγχρονο αστικό περιβάλλον μέσα από εκτεταμένες αναπλάσεις (Ανατολική Γειτονιά, Στρατηγικές αστικές αναπλάσεις κεντρικού ιστού κ.ά.)

Η ολοκλήρωση πολεοδομικών εκκρεμοτήτων που θα αλλάξουν τον χάρτη της πόλης μέσα από την ανάπτυξή της από νότο προς βορρά και από ανατολή προς δύση.

Καθώς επίσης σε Περιφερειακό επίπεδο:

Η εκκίνηση των εργασιών για την ολοκλήρωση του εμβληματικού οδικού έργου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη». Η δρομολόγηση του οδικού άξονα «Καλό Νερό – Τσακώνα».

Η αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και η το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησής του.

Η προώθηση μέσω ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Λιμένα, καθώς και η επέκταση και αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμάτας.

Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Καλαμάτα.

Θα μου επιτρέψετε μια ξεχωριστή αναφορά σε μία διεκδίκησή μας που κατά κοινή ομολογία είναι δίκαιη. Και αναφέρομαι στη δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, αντάξιου της Καλαμάτας και της δυναμικής που αναπτύσσει.

Ένα αθλητικό Κέντρο που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής που σήμερα εξυπηρετείτε κατά βάση από γηρασμένες αθλητικές υποδομές.

Η Καλαμάτα, είναι μια πόλη που διεκδικεί το μέλλον που της αξίζει. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές.

Η συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή του Δικτύου των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030 μπορεί και θα δώσει την αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται ο Δήμος μας.

Με συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας, με τη συμμετοχή φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, το υπό σύνταξη Κλιματικό Συμβόλαιο της πόλης αποτελεί τον οδικό χάρτη, τον σχεδιασμό για την Καλαμάτα του αύριο.

Σε ένα περιβάλλον που διαρκώς μεταλλάσσεται, η Καλαμάτα πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, δημιουργεί, πρωτοπορεί.

Στόχος μας να προσφέρουμε τη δυνατότητα στις νέες και τους νέους μας, στα παιδιά μας να μείνουν στον τόπο μας, να εργαστούν εδώ, να δημιουργήσουν μια κοινωνία καλύτερη για τις γενιές που έρχονται».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Μείωση παρουσιάζει η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Super League 2: Διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε το Δ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.