Πρωταγωνιστεί η Καλαμάτα: Μνημόνιο συνεργασίας και δίκτυο Ελληνικών πόλεων για την κλιματική ουδετερότητα 

/

To Μνημόνιο Συνεργασίας των 6 δήμων που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Αποστολή, μεταξύ αυτών και η Καλαμάτα, και της ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος υπεγράφη την Παρασκευή (3/2) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τον Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Μπασακίδη. 

Οι δήμοι που συμμετέχουν στο μνημόνιο συνεργασίας δεσμεύονται να εφαρμόσουν περιβαλλοντικές και βιώσιμες πολιτικές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, να ενσωματώσουν τοπικές πολιτικές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG’s) με σκοπό να γίνουν οι πόλεις πιο ανθρώπινες, χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικές και βιώσιμες, να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα, να προωθήσουν τις δημόσιες βιώσιμες συμβάσεις και την Κυκλική Οικονομία, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν στην πράξη τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα όπως και τη Βιώσιμη Διατροφή και ταυτόχρονα να επενδύσουν και να χρηματοδοτήσουν βιώσιμες επενδύσεις.

Παράλληλα, με την επικύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ 80 ελληνικών Δήμων, υπήρξε και συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης για το βηματισμό προς την κλιματική ουδετερότητα, όπου  επικεφαλής της προσπάθειας αυτής είναι οι έξι πόλεις μέλη της Ευρωπαϊκής Αποστολής

Υπενθυμίζεται ότι η Καλαμάτα, μαζί με τις άλλες 5 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Κοζάνη) έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Αποστολή του Δικτύου των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πράσινο φως» για την ψηφιακή εφαρμογή αξιολόγησης εκπαιδευτικών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ