Συμπαράσταση του δήμου Καλαμάτας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας – Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση βοήθειας

/

Στην συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα, τρόφιμα) προχωρά ο δήμος Καλαμάτας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο συμπαράστασης στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται:

Ο Δήμος Καλαμάτας συμπαρίσταται στους δοκιμαζόμενους από το χτύπημα του Εγκέλαδου λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του και έδωσε άμεσα οδηγία προκειμένου να υπάρξει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.  

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, καθημερινά στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρες 09:00-14:00 και 17:00-20:00.

Θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

Οι φορείς και οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργο Φάβα στο τηλέφωνο 6945-237810 και τον Πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα στο τηλέφωνο 6948-073632. Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2721360700 και 2721360786 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Τουλάχιστον 2.600 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία – Ένα κοριτσάκι 18 μηνών ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ζεστός» ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία: Δεύτερη μεγάλη εκδήλωση στην Καλαμάτα μέσα σε λίγες μέρες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρευνα: Το 91% στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το διαδίκτυο – Αλματώδης αύξηση στην ενημέρωση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.