Το ΣτΕ απέρριψε 4 αιτήσεις κατά της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Μεσσηνίας – «Διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας» δηλώνει ο Νίκας

/

Απορριπτικές ήταν οι αποφάσεις του ΣτΕ, σχετικά με 4 αιτήσεις κατά των περιβαλλοντικών όρων της Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που αφορούσαν τη διαχειριστική ενότητα της Μεσσηνίας. Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ανακοίνωση, σχετικά με την εξέλιξη 4 αιτήσεων ακυρώσεως, που είχαν ασκηθεί στο ΣτΕ, κατά των περιβαλλοντικών όρων της ΣΔΙΤ απορριμμάτων, εξέδωσε την Πέμπτη (7/2) η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση του Ε τμήματος του ΣτΕ είναι απορριπτική και έτσι ξεπερνιούνται ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση εγκαταστάσεων στην περιοχή της διαχειριστικής ενότητας της Μεσσηνίας (Καλλιρρόη Οιχαλίας).

«Απορριπτικές είναι οι αποφάσεις» σημειώνεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Περιφέρειας «του Ε Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για 4 αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν ασκήσει πολίτες και συλλογικότητες κατά των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) της ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες αφορούσαν -κατά βάση- στην υλοποίηση των σχετικών εγκαταστάσεων, στην περιοχή της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας (Μεσσηνία)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο πάνω εξέλιξη προκάλεσε την ικανοποίηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Μάλιστα, ο κ. Νίκας σε σχετική του δήλωση κάνει λόγο για διαχρονική προσήλωση της περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας!

«Με την έκδοση των αποφάσεων αυτών, επιβεβαιώνεται η διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας, της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος κατά την υλοποίηση αυτού του σύνθετου έργου», επισημαίνει ο κ. Νίκας.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο κ. Νίκας εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη διαχρονική προσήλωση της περιφέρειας στις αρχές της αειφορίας, η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Μεσσηνία παραμένει άγνωστη, με αποτέλεσμα, μέχρι και σήμερα, τα σκουπίδια του Νομού να καταλήγουν σε χωματερές.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο κύμα χιονοπτώσεων από απόψε, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μανούσος Βολουδάκης: Πέθανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.