Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

/

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ενημέρωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται:

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2023 σημειώνεται σταθερή χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές του Δήμου.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους Προέδρους των ορεινών Κοινοτήτων και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, ώστε όπου απαιτηθεί να υπάρξει παρέμβαση, είτε με την αποστολή μηχανημάτων για το άνοιγμα των δρόμων, είτε με ότι άλλο χρειαστεί.

Στον Ταΰγετο ιδιαίτερα σε Αλαγονία, Αρτεμισία, Πηγές και Νέδουσα υπάρχει αρκετό χιόνι, όπως επίσης σε Λαδά και Καρβέλι, από την Ι.Μ. Δήμιοβας και ψηλότερα όπου έχει σημειωθεί χιονόπτωση.

Η μία αλατιέρα του Δήμου επιχειρεί, με οδηγό τον πρόεδρο της Κοινότητας Αλαγονίας, Γιώργο Καζάκο. Επίσης συνδράμει με αλατιέρα η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας έχει ενημερώσει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων από την 22η χ/θ έως την 41η χ/θ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

329728193 752334106340428 5691929987321227164 n

Στην Πολιανή , όπου υπάρχει σε ετοιμότητα η δεύτερη αλατιέρα του Δήμου, με οδηγό τον εθελοντή Παναγιώτη Σπυρόπουλο, χιονίζει από το πρωΐ, όπως και στα ορεινά διαμερίσματα της Δ.Ε. Αρφαρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται σύντομα ύφεση των φαινομένων στην περιοχή μας, όμως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω πιθανού παγετού.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Τους επόμενους 2 μήνες η παράδοση 1.000 κάδων οικιακής κομποστοποίησης – Τοποθέτηση του πρώτου σχολικού κάδου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: «Το ζήτημα δεν είναι απλώς και μόνο η κυβερνητική εναλλαγή αλλά η απάντηση στις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.