Η ΠΑΕ ΑΕΚ καλεί τους φίλους της να προστατέψουν την ομάδα

Μακροσκελή ανακοίνωση προκειμένου να μην δημιουργηθούν έκτροπα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Συγκεκριμένα οι κιτρινόμαυροι απευθύνονται στους φιλάθλους και συνιστούν προσοχή σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε η ΑΕΚ να μην κινδυνεύσει με τιμωρία. Αναλυτικά:

«Φίλοι της ΑΕΚ,

Η ομάδα μας υποδέχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά από 20 -και πλέον- χρόνια. Δεν επιτρέπεται να βρεθεί κανείς μας στο γήπεδο έστω και με ίχνος άγνοιας για την αναγκαιότητα να προστατέψουμε την ομάδα και την έδρα μας.
Όσοι έρθουν στο γήπεδο πρέπει να γνωρίζουν πως σε κάθε παιχνίδι καλούμαστε να υπερασπιστούμε την εφετινή αγωνιστική προσπάθειά μας. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να μην το σκέφτεται αυτό. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να δώσει την παραμικρή αφορμή.
Το βράδυ της Πέμπτης μας απασχολεί αποκλειστικά και μόνο να παίξουμε ποδόσφαιρο. Στο γήπεδό μας, που παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει αυτό, με βάση όλες τις προβλέψεις των κανονισμών.
Οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί “απλό” ή “χαβαλές” στο μυαλό κάποιου, ενδεχομένως αφελή, μπορεί να μας προκαλέσει καταστροφική ζημιά.
Επιπλέον θα πρέπει να αντιδράσουμε με ψυχραιμία, απάθεια, ακόμη και χιούμορ, σε οποιαδήποτε πιθανή προσπάθεια πρόκλησης.
Κανένας κίνδυνος δεν θα προκύψει, αν όσοι βρεθούμε στην OPAP Arena το βράδυ της Πέμπτης πράξουμε τα αυτονόητα για κάθε παιχνίδι.
Κάθε κροτίδα, κάθε αντικείμενο, ακόμη και κάθε άναμμα πυρσού (από τη στιγμή που και ο Ματίας Αλμέιδα έχει πρόσφατα ξεκάθαρα τοποθετηθεί σχετικά με αυτό) δεν είναι ενέργεια υπέρ της ΑΕΚ, αλλά εναντίον της και υπέρ του εκάστοτε αντιπάλου της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπέρ του Ολυμπιακού.
Εναντίον της ΑΕΚ και υπέρ του αντιπάλου της θα κινηθεί και οποιοσδήποτε ασχοληθεί με το πούλμαν των φιλοξενούμενων.
Υπέρ της ΑΕΚ θα είναι στην πράξη μόνο όποιος αντιμετωπίσει τον αντίπαλο ως αντίπαλο μέσα στις τέσσερις γραμμές για 90 λεπτά και αφιερώσει όλη του την ενέργεια στη φωνή, στο χειροκρότημα και στην παθιασμένη συμπαράσταση στην ομάδα μας, χωρίς καμιά απολύτως κίνηση που να αφορά τον αντίπαλο.
Απολύτως στο χέρι μας είναι αν όποιος θέλει το κακό της ΑΕΚ θα έχει λόγους να χαρεί το βράδυ της Πέμπτης.
Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, είτε πρέπει να μείνει μακριά από το γήπεδο, είτε θα πρέπει να απομονωθεί με κάθε τρόπο από τους υπόλοιπους οπαδούς μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Εκκλησία της Ελλάδος για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για τη Λαμία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ