Μια νικήτρια Ουκρανία θα γίνει μέλος της ΕΕ, δήλωσε ο Ζελένσκι στη Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

9 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι η χώρα του θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού βγει νικήτρια από τον πόλεμό της με τη Ρωσία.

“Ερχόμαστε πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, είπε σε μια ομιλία προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, χαρακτηρίζοντας τη χώρα του “μια Ουκρανία που νικά”.

Η Ουκρανία έγινε υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, όμως η διαδικασία ένταξης στην 27μελή Ένωση παίρνει αρκετά χρόνια.

Ο Ζελένσκι είπε πως το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι εταίροι του υπερασπίζονται τους εαυτούς τους απέναντι σε μια ιστορική όπως τη χαρακτήρισε επίθεση από τη Ρωσία.

“Ευρώπη, υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας απέναντι στη μεγαλύτερη αντιευρωπαϊκή δύναμη του σύγχρονου κόσμου”, είπε. “Εμείς, οι Ουκρανοί, στο πεδίο της μάχης, μαζί με εσάς”.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τους συμμάχους της Ουκρανίας για τη στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια που παρείχαν μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, που περιελάμβανε αεροπορικά πλήγματα στις κρίσιμες υποδομές της χώρας.

“Ευχαριστώ όλους που συνδράμουν την Ουκρανία με τα απαραίτητα: όπλα και πυρομαχικά, ενεργειακό εξοπλισμό και καύσιμα, χιλιάδες πράγματα που χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε εν μέσω ολοκληρωτικού πολέμου”, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

130 τόνοι βοήθεια από την Ελλάδα στην Τουρκία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Super League Athletic Academy: 100 Ομογενείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Καλαμάτα την προσεχή Άνοιξη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε επίσης