Συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη με Μακρόν και Ζελένσκι – Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας

Διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είχε στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των ευρωπαίων ηγετών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο ηγέτες συζήτησαν ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που αφορούν την ατζέντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου αλλά και διμερή ζητήματα με αιχμή την στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδος αλλά και της ΕΕ στον αγώνα της Ουκρανίας για την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη την στήριξη της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και οι πρωθυπουργοί της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στήριξη χωρίς δεσμεύσεις για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών μετά το ταξίδι Ζελένσκι σε Λονδίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο 20% της χερσαίας έκτασης έφθασε η χιονοκάλυψη στην Ελλάδα μετά την κακοκαιρία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ