Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία

Σύσκεψη για τον συντονισμό του ανθρωπιστικού διαδρόμου που στήνει η Ελλάδα προκειμένου να παράσχει βοήθεια στις πληγείσες από τους καταστροφικούς σεισμούς περιοχές της Τουρκίας και Συρίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο υπουργείο Εξωτερικών.

   Τη σύσκεψη συντόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουν Περιφέρειες, δήμοι, Εκκλησία, φορείς κλπ.

   Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Βίκυ Λοΐζου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης.

   Τα συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη θα λειτουργήσουν ως ομάδα εργασίας (task force) για να την οργάνωση, τη συγκέντρωση και την αποστολή του ανθρωπιστικού υλικού. 

   Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται αφορούν ενδεικτικά:

   – ρουχισμό για ενήλικες, ανήλικους και βρέφη

   – κουβέρτες

   – φαρμακευτικά υλικά

   – κρεβάτια

   – σκηνές

   – τρόφιμα μακράς διαρκείας

   Πλήρης κατάλογος των ειδών πρώτης ανάγκης βρίσκεται στον ιστότοπο: https://hellenicaid.mfa.gr/.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γ. Οικονόμου: Ο Άρειος Πάγος επιβεβαιώνει τον νόμο Τσίπρα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κύπρος: Νεκρές φάλαινες ξεβράστηκαν στις ακτές – Πιθανή η σύνδεση με τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ