Γιατροί του ΕΣΥ Μεσσηνίας: Στήριξη της προσπάθειας συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς και της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση ιατρικής ομάδας

/

Ανακοίνωση, σχετικά με την προσπάθεια που εξελίσσεται για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας, εξέδωσε το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Στην ίδια ανακοίνωση το Σωματείο των γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας αναφέρεται και στην πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ για συγκρότηση και αποστολή ιατρικής ομάδας στην περιοχή του σεισμού

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας που βιώνουν την καταστροφή και τον απόλυτο θρήνο.

Οι μαζικές καταστροφές στον πλανήτη μας θυμίζουν, αφενός ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο  ευάλωτοι, αφετέρου ότι είμαστε όλοι αδέλφια -γόνοι της ίδιας μάνας Γής.

Απαιτούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού στη Συρία.

Ανταποκρινόμαστε ως Σωματείο στην πρωτοβουλία συλλογής υλικών πρώτης ανάγκης του Δήμου Καλαμάτας και καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλη την κοινωνία να συμμετάσχει:

Η συγκέντρωση των ειδών  γίνεται καθημερινά στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρες 09:00-14:00 και 17:00-20:00.

Θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

Στηρίζουμε επίσης την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ για συγκρότηση και αποστολή ιατρικής ομάδας στην περιοχή του σεισμού. Στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ oengegr.com, στο mail της ΟΕΝΓΕ: oengegr@gmail.com, στα τηλέφωνα 210-5232215, 210-5230003 (9:00 έως 14:00) και 6944629872 μπορούν οι συνάδελφοι να δηλώσουν με ποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν, είτε με φυσική παρουσία στον τόπο της καταστροφής, είτε με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο».

Ακολουθεί  ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Ιατρών:

«Η ανταπόκριση των συναδέλφων γιατρών στο κάλεσμα που απηύθυνε από την πρώτη στιγμή η ΟΕΝΓΕ για την αποστολή ομάδας γιατρών στους σεισμοπαθείς στην Τουρκία και την Συρία, είναι συγκινητική. Από την πρώτη στιγμή το mail της Ομοσπονδίας κατακλύστηκε από μηνύματα δεκάδων συναδέλφων που δηλώνουν έτοιμοι να μεταβούν στον τόπο της καταστροφής.

Η ΟΕΝΓΕ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας για το συντονισμό των αναγκαίων ενεργειών για τη μετάβαση στις πληγείσες περιοχές. Επίσης, εξαρχής η ΟΕΝΓΕ είναι σε επικοινωνία με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (08/02/2023) αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλούς  μετάβασης αλλά και διαμόρφωσης κατάλληλων υποδομών υποδοχής της ιατρικής αποστολής της χώρας μας.

Ο κατάλογος με τα πλήρη στοιχεία των συναδέλφων που δήλωσαν συμμετοχή είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών.

Για μία ακόμη φορά εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα χιλιάδες νεκρά αδέρφια μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα ερείπια. Την οργή μας για αυτούς που αφήνουν τους λαούς απροστάτευτους απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και αβοήθητους την ώρα της ανάγκης.

Απαιτούμε να αρθεί άμεσα το δολοφονικό εμπάργκο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ-ΕΕ που συνεχίζεται ακόμα και τώρα σε βάρος του Συριακού λαού που θρηνεί για τους  χιλιάδες νεκρούς του και δίνει τη μάχη στα χαλάσματα του καταστροφικού σεισμού αβοήθητος.

Απαιτούμε να αρθούν άμεσα όλα τα εμπόδια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας:

  • Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αρθούν τα νομικά εμπόδια για την αποστολή του αίματος που συλλέγεται από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς.
  • Στους συναδέλφους που θα συμμετέχουν στην ιατρική αποστολή  να χορηγηθεί ειδική άδεια που δε θα προσμετρηθεί σαν κανονική) και να δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ.
  • Ο χρόνος συμμετοχής στην αποστολή των ειδικευόμενων γιατρών να προσμετρηθεί ως χρόνος ειδικότητας.
ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκτός τελικού στο Λιντς η Σάκκαρη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ισραήλ: Υπέκυψε ο 8χρονος που είχε τραυματιστεί στη χθεσινή επίθεση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ