ΥΠΕΞ: Σήμερα αναχωρεί το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία

15 Φεβρουαρίου 2023

«Η Ελλάδα συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα στον τουρκικό λαό που δοκιμάζεται από τους καταστροφικούς σεισμούς και ανταποκρίνεται στο αίτημα των τουρκικών αρχών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά (Car Terminal – G2) με προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) το πλοίο M/V Neptune Okeanis με ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τουρκία, αναφέρει.

Το ανθρωπιστικό υλικό αποτελεί τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσαν δήμοι, περιφέρειες και φορείς της χώρας. Ειδικότερα, τέσσερα φορτηγά μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης όγκου 250 κυβικών μέτρων όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα τα οποία ζήτησαν, κατά προτεραιότητα, οι τουρκικές αρχές.

Το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία προσφέρεται αφιλοκερδώς, από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο θα τροποποιήσει την προγραμματισμένη του πορεία προκειμένου να προσεγγίσει το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

«Όπως είναι γνωστό, η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για την παροχή βοήθειας, καθώς από την πρώτη στιγμή μετέβησαν Έλληνες διασώστες στις πληγείσες περιοχές, ενώ η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας ανεδείχθη και από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια».

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη συντονισμού όλων των ενεργειών οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας έγινε για να με διεκδικήσει, η ανθρωποκτονία για να με εκδικηθεί» υποστηρίζει ο εν διαστάσει σύζυγός της

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία σκοτεινή δύναμη δεν μπορεί να ακυρώσει τη θέληση των πολιτών για δικαιοσύνη και πολιτική αλλαγή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Ψηφίσθηκε το ν/σ για φορολογικό κώδικα από την Επιτροπή – Σημαντικές αλλαγές από το υπουργείο Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον εκσυγχρονισμό του «Κώδικα Φορολογικής

Δείτε επίσης