Αισιοδοξία στη Μεσσηνία για τη νέα τουριστική σεζόν – Βελτίωση του οδικού δικτύου και αναβάθμιση του αεροδρομίου ζητούν οι ξενοδόχοι

/

Την αισιοδοξία τους για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν εκφράζουν οι ξενοδόχοι του Νομού σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, με αφορμή την πρώτη πτήση από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων της Μεσσηνίας, στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει ότι η βελτίωση του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, αλλά και η αναβάθμιση του αεροδρομίου, θα συμβάλουν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Νομού.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων σημειώνεται:

Την έναρξη της τουριστικής περιόδου , νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σηματοδότησε η χθεσινή πρώτη απευθείας πτήση από Μόναχο προς Καλαμάτα. Τους 110 επιβάτες καλωσόρισαν θερμά αντιπροσωπείες της Ένωσης ΞενοδόχωνΜεσσηνίας  και του ΣυλλόγουΕστίασης Μεσσηνίας προσφέροντας σε όλους καλάθι καλωσορίσματος με τοπικά προϊόντα.

Η Ένωση Ξενοδόχων επισημαίνει ότι το ελπιδοφόρο αυτό γεγονός αποδεικνύει τη δυναμική που διατηρεί η Μεσσηνία στη διεθνή τουριστική αγορά χάρη στην ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων που διαθέτει η περιοχή. Ταυτόχρονα, αποτελεί σημαντική ένδειξη περαιτέρω ανάπτυξής της εφόσον υπάρξουν οι συνθήκες βελτίωσης των υποδομών με προεξάρχουσα εκείνη του αεροδρομίου.

Είναι σαφές ότι τόσο η επέκταση και βελτίωση του οδικού δικτύου, Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, όσο, κυρίως, και η λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου θα συνεισφέρουν στην απελευθέρωση της ζήτησης από όλες τις τουριστικές αγορές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, το οποίο παραμένει συγκρατημένο λόγω ακριβώς των εγγενών προβλημάτων προσβασιμότητας και διακίνησης.

Η Καλαμάτα και η Μεσσηνία γενικότερα χαίρουν της διεθνούς αναγνώρισης και η χτεσινή πρώτη απευθείας πτήση δείχνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευοίωνη τουριστική περίοδο. Είναι πλέον σαφές ότι εάν ξεκινήσει η υλοποίηση των σημαντικών έργων υποδομής, οι αγορές θα ανταποκριθούν άμεσα προς όφελος όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και της εθνικής οικονομίας στο σύνολό της.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εθνική Ανδρών: Άπαντες παρόντες στην πρώτη προπόνηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα ανθρωπιστική βοήθεια 100 τόνων αποστέλλεται αύριο στην Τουρκία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ