Στους κορυφαίους προορισμούς του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας η Καλαμάτα – Τι δείχνουν τα στοιχεία των προκρατήσεων

22 Φεβρουαρίου 2023

Ανάμεσα στους προορισμούς με τη μεγαλύτερη επισκεψιμοτητα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται να είναι η Καλαμάτα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις προκρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται σε έρευνα του E- Real Estates* οι προκρατήσεις για τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (24-27/2)στην Καλαμάτα ήδη αγγίζουν το 65%. «Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 166€ έως 348€ για κατοικίες 80τμ-90τμ σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης» σημειώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλή προτίμηση που συγκεντρώνει ο προορισμός της Καλαμάτας ανάμεσα στους εκδρομείς του τριημέρου κατατάσσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα δίπλα σε προορισμούς που παραδοσιακά συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών αυτή την εποχή (Πάτρα, Αράχωβα, Καρπενήσι, Μέτσοβο, Καλάβρυτα κλπ).

«Ανάσα» στην τοπική οικονομία

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα, σύμμαχος των επισκεπτών της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα είναι και ο καιρός. Έτσι, η αυξημένη επισκεψιμότητα σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, αν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πρώτες προβλέψεις για το τριήμερο, αναμένεται να δώσουν «ανάσα» και στην τοπική οικονομία, ιδίως στον κλάδο της εστίασης.

Διάβασε και αυτό: Το Καλαματιανό Καρναβάλι επιστρέφει: Με Τάμτα η καρναβαλική παρέλαση στις 26/2 [Αναλυτικά το πρόγραμμα)

Οι προορισμοί της Πελοποννήσου

Τέλος, στην ίδια έρευνα αποτυπώνονται στοιχεία που αφορούν άλλους προορισμούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα οι προκρατήσεις αγγίζουν το 96%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 378€ έως και 697€.

Στα Τρίκαλα Κορινθίας οι προκρατήσεις αγγίζουν το 94% από 71% τον περασμένο μήνα, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία να αγγίζουν ακόμη και τα 1.200€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Το Ναύπλιο καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 71% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 201€ έως 400€ για ακίνητα σε απόσταση έως 100 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates.


*Πηγή: iefimerida.gr / Κεντρική φωτογραφία: Kathimerini.gr

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βασιλικό πάρτι της Ρεάλ στο «Άνφιλντ»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Καλαμάτα στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία: Πάνω από 700 κιβώτια ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν – «Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική» δηλώνει ο Θ. Βασιλόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Καύσωνας: «Πρωταθλήτρια» στη ζέστη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Μεσσηνία – Υψηλές θερμοκρασίες και το Σάββατο – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στην Καλαμάτα

Συνεχίζονται για 5η συνεχόμενη μέρα οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στη Σκάλα Μεσσηνίας καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία

Καύσωνας διαρκείας δοκιμάζει τις αντοχές: 40αρι και την Παρασκευή στη Μεσσηνία – Στο «κόκκινο» η Πελοπόννησος έως και τη Δευτέρα – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες

Δείτε επίσης