Αποκαλυπτικός Νίκας: «Έδειξε» τους δήμους με τα ραδιενεργά απόβλητα – Τόκους για τα χρέη της διαχείρισης των απορριμμάτων ζητά η ΤΕΡΝΑ!

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σχετικά με το ζήτημα των ραδιενεργών αποβλήτων αλλά και των χρεών δήμων της Πελοποννήσου προς την ανάδοχο εταιρεία της ΣΔΙΤ της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στο ζήτημα του εντοπισμού ραδιενεργών ουσιών στα απορρίμματα που προωθούνται από τους δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου προς την μονάδα διαχείρισης της Παλαιόχουνης (Αρκαδία), αναφέρθηκε ο Π. Νίκας, κατόπιν σχετικής ερώτησης της Ντ. Νικολάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, η κα Νικολάκου στην ερώτησή της έθεσε το ζήτημα, το οποίο αναδείχθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Πελοποννήσου, και ζήτησε να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα που συνδέονται με τη διαχείριση των ραδιενεργών αποβλήτων.

«Αυτό (σσ η διαχείριση των ραδιενεργών αποβλήτων) είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα και απορώ πως δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμία εισαγγελική έρευνα και παρέμβαση γι’ αυτό. Γιατί το τελευταίο διάστημα οι εισαγγελείς έχουν μεγάλη δραστηριότητα και παρεμβάσεις. Απορώ αυτό πως δεν το είδε κανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Νικολάκου από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα όσα ανέφερε η κα Νικολάκου προκάλεσαν την αντίδραση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έλαβε αμέσως μετά τον λόγο, προκειμένου να απαντήσει.

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και προσέθεσε ότι έχουν ενημερωθεί οι αρχές και η αστυνομία. «Για όλα αυτά ειδοποιούνται οι αρχές, η αστυνομία. Έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Όσον αφορά τη γεωγραφική προέλευση των ραδιενεργών αποβλήτων ανέφερε ότι προέρχονται από δήμους της βόρειας Πελοποννήσου, ενώ σχετικά με την «πηγή» των συγκεκριμένων απορριμμάτων σημείωσε ότι αφορούν υπηρεσίες που συνδέονται με την υγεία (ιδιωτικά εργαστήρια κλπ).

Ο κ. Νίκας προσέθεσε ότι για το ζήτημα υπάρχει συνεργασία με τους δήμους, προκειμένου να προμηθευτούν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να εντοπίζονται τα ραδιενεργά απόβλητα πριν φτάσουν στη μονάδα διαχείρισης και εν συνεχεία να γίνεται ειδική διαχείριση που απαιτείται.

Τόκους ζητά η ΤΕΡΝΑ

Οι αναφορές του κ. Νίκα στη διαχείριση των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου δεν περιορίστηκαν στο ζήτημα των ραδιενεργών αποβλήτων, καθώς έθιξε ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα, αυτή τη φορά οικονομικό.

«Στο συγκεκριμένο θέμα (σσ διαχείριση ραδιενεργών αποβλήτων) έχουμε μπει σε μια διαδικασία συνεννόησης. Για τα λεφτά δεν έχουμε μπει σε διαδικασία. Δεν πληρώνουν (σσ οι δήμοι). Έχουν ξεπεράσει τα 3.000.000 τα χρέη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας και προσέθεσε:

«Να ξέρετε ότι η εταιρεία (σσ ΤΕΡΝΑ) μας έχει στείλει έγγραφο, με το οποίο ζητούνται τόκοι υπερημερίας. Τους οποίους τόκους υπερημερίας, προφανώς, θα τους στείλουμε στον ΦΟΔΣΑ (σσ φορέας των δήμων). Είναι ισχυρό επιχείρημα για την εταιρεία ότι δεν εισπράττει αυτά που πρέπει να εισπράττει με το συμφωνητικό και βεβαίως μπορεί να έχει ένα σωρό δικαιολογίες, οι οποίες και υποστηρίζονται μάλιστα, όσον αφορά τη λειτουργία των κέντρων, αλλά και την επέκταση των υποδομών».

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης – Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χωρίς Χάμες, Εμβιλά και Σωκράτη ο Ολυμπιακός για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (11/6) ο δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού

Δείτε επίσης