Μεθώνη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ηλικιωμένου ζευγαριού από τις ΗΠΑ

/

Όσο οι μέρες περνούν, οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανό το ηλικιωμένο ζευγάρι Αμερικανών, που εξαφανίστηκε από την Μεθώνη, σβήνουν.

Οι Ρόμπινσον δεν έχουν δώσει κανένα ίχνος ζωής από τις 23 Ιανουαρίου, που μίλησαν τελευταία φορά με την κόρη τους, η οποία ζει στις ΗΠΑ. Από τότε, δεν έχει εντοπιστεί ούτε το αυτοκίνητό τους.

«Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε τίποτα, πάρα τις προσπάθειες της υπηρεσίας, της αστυνομίας και των εθελοντών», δήλωσε μιλώντας στο Live News του MEGA, ο διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης.

Στις 8 Φεβρουαρίου ενεργοποιήθηκε το Silver Alert με τη φωτογραφία του ζευγαριού και τη διευκρίνιση πως λείπει και το μπλε αυτοκίνητό τους. Ένα αυτοκίνητο που, όπως φαίνεται, χρησιμοποίησαν όταν χάθηκαν τα ίχνη τους από την Μεθώνη.

«Σίγουρα έχουν μετακινηθεί από το σπίτι τους με το αυτοκίνητό τους, δεν έχει βρεθεί», τόνισε ο κ. Κουρούκλης

Θέλει να ανοίξει τη διαθήκη η κόρη τους

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που αναζητούν το ηλικιωμένο ζευγάρι, οι έρευνες, οι φωτογραφίες που υπάρχουν στο Silver Alert και τα social media της 80χρονης Λουκρίσια, δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα που έχουν σήμερα.

«Η κυρία Ρόμπινσον δεν έχει καμία σχέση με τη φωτογραφία που έχουμε αναρτήσει, είναι πολύ περισσότερο γερασμένη, δεν φοράει την περούκα της, αλλά φοράει ένα τσεμπέρι στο κεφάλι, υπάρχει καμπούρα έντονη», τόνισε ο διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert.

Η κόρη τους, από την πρώτη στιγμή, θεώρησε πως οι γονείς της είναι νεκροί. Τώρα προσπαθεί να κινήσει τις διαδικασίες για το άνοιγμα της διαθήκης, χωρίς βέβαια οι ηλικιωμένοι, με καταγωγή από τις ΗΠΑ, να θεωρούνται νεκροί από τις Αρχές.

Γιατί δεν μπορεί να ανοιχτεί η διαθήκη;

«Καταρχάς πρέπει το ζευγάρι να κηρυχθεί άφαντο, αυτό – σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία – γίνεται μετά από μία πενταετία, εφόσον δεν έχει βρεθεί τίποτα από αυτούς τους ανθρώπους».

Η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού, μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», έκανε έκκληση για βοήθεια πριν από δύο εβδομάδες, με την ελπίδα κάποιος να της μεταφέρει νεότερα για τους γονείς της.

«Βοηθήστε με απλώς να φέρω πίσω σε εμένα τους γονείς μου. Όπως και αν είναι», είχε πει.

Οι Αρχές προσπαθούν ακόμα να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστήριας εξαφάνισης, ενώ οι έρευνες στη Μεσσηνία φαίνεται να μην αποδίδουν καρπούς και οι ελπίδες να λιγοστεύουν με το πέρασμα του χρόνου.

Πηγή: in.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα βάλουν στο στόχαστρο κινεζικές εταιρείες εάν το Πεκίνο παράσχει όπλα στην Ρωσία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

O καιρός στην Καλαμάτα την Τετάρτη: Πτώση της θερμοκρασίας – Παραμένει η σκόνη [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ