Συναγερμός έχει σημάνει εξαιτίας σοβαρού ατυχήματος που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης με επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε, κατά πληροφορίες, με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα και στη συνέχεια εκτροχιάστηκε.
Πληροφορίες της Πυροσβεστικής, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, κάνουν λόγο για 15 νεκρούς. Δημοσιεύματα επίσης κάνουν λόγο για περισσότερους από 20 σοβαρά και 60 συνολικά τραυματίες.
Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.
Για το τραγικό δυστύχημα η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».
Διάβασε και αυτό: Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας έξω από τη Λάρισα










