Μουντιάλ: Παραμένει το φορμάτ των τεσσάρων ανά όμιλο

Η FIFA είναι έτοιμη να αλλάξει το φορμάτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, το οποίο θα συνδιοργανωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά. Αρχικά, με την επέκταση σε 48 ομάδες, το τουρνουά αναμενόταν να διεξαχθεί στην αρχική φάση του με 16 ομίλους των τριών ομάδων έκαστος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, ο ενθουσιασμός που προκάλεσε το Μουντιάλ του Νοεμβρίου στο Κατάρ, όταν οι προκρίσεις σε ορισμένους ομίλους κρίθηκαν στους τελευταίους αγώνες, ανάγκασε τη FIFA να το ξανασκεφτεί.

Ως εκ τούτου, η απόφαση θα είναι η παραμονή στο σχήμα με τους κλασικούς ομίλους των τεσσάρων ομάδων και η επιβεβαίωση θα πρέπει να γίνει στη συνεδρίαση του συμβουλίου της FIFA στη Ρουάντα, στις 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το BBC, υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών ότι το σχήμα των τεσσάρων ομάδων θα πρέπει να διατηρηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παρατείνεται υπερβολικά το χρονοδιάγραμμα της διοργάνωσης, το οποίο περιλαμβάνει τους χρόνους προετοιμασίας και το ίδιο το τουρνουά.

«Οι ομάδες των τριών φαινόταν σαν μια υπέροχη ιδέα, αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της CONCACAF (Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής), μιλώντας στο συνέδριο για την επιχειρηματικότητα στο ποδόσφαιρο που διοργάνωσαν οι Financial Times.

Μια μετάβαση σε ομίλους των τεσσάρων θα διεύρυνε τον ανταγωνισμό από τους αρχικά προγραμματισμένους 80 αγώνες σε έναν πιθανό αριθμό ρεκόρ 104. Ενώ το τουρνουά αναμένεται να διεξαχθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πιστεύεται ότι η μείωση προετοιμασίας της ομάδας θα σήμαινε ότι οι παίκτες δεν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμοι στους προπονητές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο.

Οι μεταφορές εγείρουν, επίσης, περιβαλλοντικές ανησυχίες, καθώς περισσότερες ομάδες θα χρειαστεί να ταξιδέψουν και ο Μονταλιάνι είπε ότι το θέμα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. 

«Το πρόγραμμα των αγώνων είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορούμε να έχουμε ομάδες να ταξιδεύουν από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες. Θα υπάρξει ένα γκρουπ που θα παίξει μεταξύ Βοστόνης, Φιλαδέλφειας και Νέας Υόρκης. Άλλο στο Βανκούβερ και στο Σιάτλ και άλλο στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

CEV Cup: Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην τελική ευθεία η ανακαίνιση των 10.000.000 ευρώ: Χωροθετήθηκε το εργοτάξιο και ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης στο Διοικητήριο της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ