Στην τελική ευθεία η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου – Τον Απρίλιο οι προσφορές για το έργο των 10.000.000 ευρώ

/

Στην τελική ευθεία εισήλθε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Μεσσήνης, η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου, καθώς ξεκίνησαν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, μέσω της ανάρτησης του διαγωνισμού στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) και της δημοσίευσης της περίληψης διακήρυξης στον Τύπο. Η κατάθεση των προσφορών θα λήξει στις 4 Απριλίου και η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 6 Απριλίου 2023.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 10.052.420 ευρώ και αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων συλλογής λυμάτων του οικισμού Πεταλιδίου καθώς και  εξωτερικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Πεταλιδίου. Το συνολικό μήκος των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων ανέρχεται σε 21,5 χλμ. Επίσης, περιλαμβάνει την κατασκευή 6 αντλιοστασίων μεταφοράς των λυμάτων.

«Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις υλοποιούμε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου. Μετά την ένταξη χρηματοδότησής του, η οποία έγινε στις 22 Δεκεμβρίου 2022, προχωρήσαμε άμεσα τις διαδικασίες δημοπράτησης του α΄ υποέργου. Η υλοποίηση του έργου δίνει την δυνατότητα στο Πεταλίδι να αναδειχθεί σε έναν σπουδαίο τουριστικό προορισμό», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας: Σύλληψη για ναρκωτικά – Κατάσχεση κάνναβης και χαπιών [φωτογραφία]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπόθεση Κολωνού: Στην φυλακή μετά την απολογία του ο πρώην διαιτητής που συναντούσε την 12χρονη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.