Κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη

Λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη άφησαν, στο χώρο του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, διαδηλωτές που πήραν μέρος στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, μετά από κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, στην Καμάρα και στη συνέχεια σχημάτισαν μαζική πορεία, στην Εγνατία οδό, με κατεύθυνση δυτικά. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν μέχρι τον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και μετά, άλλαξαν κατεύθυνση και επέστρεψαν στο κέντρο της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην Εγνατία, στο ύψος της Παναγίας Χαλκέων και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Μικροένταση σημειώθηκε και λίγο μετά το ξεκίνημα της πορείας.

– Σιωπηρή διαμαρτυρία, στην οποία έδωσαν το «παρών» και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, μετά από κάλεσμα της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη για όλους».

Διάβασε και αυτό: Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας: Σιωπηρή διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών [φωτογραφίες]

Ηράκλειο: Σιωπηρή διαμαρτυρία στην Πλατεία Ελευθερίας

Μαθητές, φοιτητές, νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, συμμετείχαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, για την τραγωδία στα Τέμπη. Κρατώντας αναμμένα κεριά και πλακάτ στα χέρια τους, οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να συμμετέχουν στο εθνικό πένθος, στέλνοντας με τη σιωπή τους μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Αμέσως μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία, στο ίδιο πένθιμο και ήρεμο κλίμα, ακολούθησε σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μυτιλήνη: Συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη. Η συγκέντρωση οργανωμένη από πολλούς φορείς και συλλογικότητες νέων κυρίως από το χώρο της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς και με αναμμένα κεριά πορεύτηκαν στις κεντρικούς δρόμους της πόλης «πενθώντας τους νεκρούς, διεκδικώντας την αλήθεια». Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ χωρίς προβλήματα.

Επεισόδια στο Σύνταγμα στην πορεία διαμαρτυρίας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ολοκληρώθηκε η εξέταση DNA – Ταυτοποιήθηκαν 54 νεκροί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κανονικά διεξάγεται ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ με τη συμμετοχή 108.229 υποψηφίων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ