Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κραυγή αγωνίας της κοινωνίας με αυταρχισμό – Στ. Πέτσας: Δεν είναι ώρα για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις

Ο θυμός για το δυστύχημα στα Τέμπη, έως τώρα εκβάλει σε μια μαζική συλλογική διεκδίκηση, σε μια κραυγή αγωνίας της κοινωνίας, που δυστυχώς την αντιμετωπίζετε, όπως τα πάντα, με αυταρχισμό και βία, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος. Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασε την ελπίδα του ότι στην αυριανή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και άλλων φορέων, «να δείξετε περισσότερη αυτοσυγκράτηση. Δεν είναι ώρα να κάνετε επίδειξη αυταρχισμού, πυγμής και κατασταλτικής αποφασιστικότητας» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της κυβέρνησης είπε ότι μοιάζει σαν, το μόνο που ενδιαφέρει το Μαξίμου και τη ΝΔ, είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας και η διάχυση της ευθύνης σε όλους, δηλαδή, τελικά, σε κανέναν. Ο κ. Τζανακόπουλος, που κατήγγειλε την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, που – όπως είπε – περιλαμβάνει και την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου, σημείωσε ότι η κυβέρνηση, στο τέλος της θητείας της σπεύδει να κινήσει διαδικασία, που «μας κάνει καχύποπτους ότι θέλετε να ιδιωτικοποιήσετε και το νερό. Αυτή είναι η στρατηγική σας επιδίωξη» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον κ. Τζανακόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας είπε ότι «δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά για να σκύψουμε στο πρόβλημα και να δώσουμε απαντήσεις ώστε να μη ξανασυμβεί ποτέ». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «εμείς είμαστε υπέρ της αγοράς (αλλά) δεν είμαστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης των φυσικών μονοπωλίων. Άρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ιδίως σε ό,τι αφορά σε θέματα δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τον β΄ τελικό του Challenge Cup

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χριστοδουλίδης: Προσπάθειες για περαιτέρω εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό και «σπάσιμο» του αδιεξόδου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ