Μανώλης Μάκαρης : Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «ανοίγει την κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού

/

Να μπει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο «ανοίγει η κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού», ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Μάκαρης.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (6/3) ο Μανώλης Μάκαρης υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης μπήκε σε δημόσια διαβούλευση μόλις για ένα τετραήμερο και μάλιστα αυτό της Κ. Δευτέρας.

Είπε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, η οποία και θα ελέγχει τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του νερού δια της πλαγίας οδού, ανέφερε ο κ. Μάκαρης, παρά, μάλιστα, τις αντίθετες αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Μανώλης Μάκαρης σημείωσε ότι το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, τόνισε όμως ότι επειδή πρόκειται για ζήτημα πολύ σοβαρό, η συζήτηση του θέματος πρέπει να γίνει  και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το οποίο οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κ. Σημίτης: Πειστικό το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και θετική η στάση του Ν. Ανδρουλάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δώδεκα υποτροφίες στη μνήμη των δώδεκα αδικοχαμένων φοιτητών στα Τέμπη, θα προτείνει το ΑΠΘ στο ΙΚΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Την ώρα που η τραγωδία των Τεμπών δείχνει που οδηγεί η διάλυση των δημόσιων υποδομών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση ακόμη και του νερού»

«Από το πρωθυπουργικό διάγγελμα του «φταίει ο σταθμάρχης» μέχρι το πρόσφατο «όλοι φταίνε» και τα χθεσινά

Χαρίτσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας – Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα τέτοιο σχέδιο»

«Η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και χρόνια μιλούσε για αμοιβαιοποίησητων βαρών και