Με υπόδειξη Νίκα: «Σιωπητήριο» στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την τραγωδία των Τεμπών υπό τον φόβο της κριτικής στην κυβέρνηση – Σφοδρές αντιδράσεις από τις αντιπολιτεύσεις

/

«Σιωπητήριο» επέβαλε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιάννης Μαλτέζος, στις αντιπολιτεύσεις που ζήτησαν να συζητηθεί το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών, προκειμένου το Σώμα να εκδώσει σχετικό ψήφισμα. Σφοδρές αντιδράσεις και αποχώρηση των παρατάξεων από τη συνεδρίαση.

Τη σφοδρή αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου προκάλεσαν οι μεθοδεύσεις της περιφερειακή αρχής Νίκα, προκειμένου να μην συζητηθεί το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (7/3).

Το ζήτημα έθεσε αρχικά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Γόντικας. Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ έλαβε τον λόγο στην αρχή της συνεδρίασης και ζήτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις των επικεφαλής της μείζονος και της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Πέτρου Τατούλη και Γιώργου Δέδε αντίστοιχα, καθώς ζήτησαν το θέμα να προταχθεί και να εκδοθεί ψήφισμα.

Ωστόσο, το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να εκφραστούν οι θέσεις των αιρετών για την τραγωδία που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα προσέκρουσε στην προκλητική εμμονή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιάννη Μαλτέζου, ο οποίος οχυρώθηκε πίσω από τον κανονισμό των συνεδριάσεων του Συμβουλίου και απέρριψε το αίτημα των αντιπολιτεύσεων.

Κρυμμένος πίσω από την κουρτίνα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αιτήματος των αντιπολιτεύσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προτίμησε να λείπει από το …κάδρο, καθώς παρακολούθησε τη διαδικασία πίσω από την κουρτίνα που οριοθετεί τον προσωπικό του χώρο στην αίθουσα των συνεδριάσεων.

Ωστόσο, παρότι κρυμμένος στα ενδότερα, κατάφερε να επιβάλει την επιθυμία του, κυρίως, να μην εκδοθεί ένα ψήφισμα που θα ήταν κατά της κυβέρνησης, την οποία ο ίδιος έχει δηλώσει δεκάδες φορές ότι στηρίζει.

Η δήλωση του στενού συνεργάτη του κ. Νίκα και αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Μανώλη Σκαντζού, κατά την τοποθέτησή του επί του αιτήματος των αντιπολιτεύσεων, είναι απολύτως ενδεικτική της στρατηγικής της παράταξης Νίκα. «Όλοι απαιτούν να σιωπήσουμε. Να περιμένουμε…να δούμε…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκαντζός.

Αντιδράσεις

Η αμετακίνητη στάση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η οποία εκφράστηκε με την αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση.

Επιπλέον, οι επικεφαλής 4 παρατάξεων, λίγες ώρες μετά, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία σημειώνουν:

«Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γιάννη Μαλτέζο  και τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα για την πολιτική στάση ντροπής κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ο Πέτρος Τατούλης, ο Γιώργος Δέδες, ο Θανάσης Πετράκος, ο Νίκος Γόντικας και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου ζήτησαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης να υπάρξει συζήτηση και να εκδοθεί απόφαση ψηφίσματος για το θέμα της τραγικής απώλειας ανθρώπινων ζωών στα Τέμπη, που οδήγησε την Χώρα μας σε Εθνικό πένθος.   

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας δεν έθεσε καν την πρόταση των Αντιπολιτεύσεων προς ψήφιση στο Σώμα αλλά ο ίδιος αποφάσισε ότι δεν θα συζητηθεί επειδή δεν το επιτρέπει ο κανονισμός(!), παραπέμποντας τη συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Καθ’όλη τη διάρκεια της απαράδεκτης συμπεριφοράς του κ. Προέδρου, ο κ. Νίκας ήταν απολύτως απών από τη συζήτηση, παρότι βρισκόταν στην αίθουσα.

Το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης μετά από αυτή τη χυδαιότητα και την απρέπεια που επέδειξε ο κ. Μαλτέζος με την καθοδήγηση του «άφωνου»  κ. Περιφερειάρχη, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση  εκτός από το γνωστό πολιτικό «εταίρο» του κ. Νίκα την παράταξη που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή.

Ο κατήφορος που οδηγεί ο κ. Μαλτέζος και ο κ. Νίκας, με την ανοχή όλων των Συμβούλων της παράταξης του το θεσμικό ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίζεται χωρίς τέλος.

Από πότε κ. Πρόεδρε ο κανονισμός είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές;

Για την παράταξη  «Νέα Πελοπόννησος»

Ο επικεφαλής

Πέτρος Τατούλης

Για την παράταξη  «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο»

Ο επικεφαλής

Γιώργος Δέδες

Για την  παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

Ο επικεφαλής

Θανάσης Πετράκος

Για την παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος»

Η επικεφαλής

Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Η Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Λακωνίας

Μαργαρίτα Σπυριδάκου»

Σαν να μην συμβαίνει τίποτα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την αποχώρηση των αντιπολιτεύσεων η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίστηκε κανονικά, με τα τρέχοντα θέματα, σαν μην έχει συμβεί στη χώρα απολύτως τίποτα.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας: «Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις της νεολαίας – Δεν είναι η ώρα της σιωπής»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χώρα: Δεν λειτουργεί ούτε το ΑΤΜ – Αίτημα στην τράπεζα Πειραιώς από τον δήμο Πύλου – Νέστορος και συλλόγους της περιοχής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.