Σωματείο Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία – Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Καλαμάτας

/

Ανακοίνωση, σχετικά με τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης για την τραγωδία των Τεμπών, εξέδωσε το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ στη Μεσσηνία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Το Σωματείο  δηλώνει συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3/23 για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Καλούμε στην συγκέντρωση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας  την Τετάρτη 08-03-23 στο παλιό Δημαρχείο 10.30 π.μ.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, πέραν της στεναχώριας,  γέμισε όλους μας  και οργή. Οργή γιατί  τόσοι νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν άδικα για άλλη μια φορά. Οργή γιατί ενώ οι συνδικαλιστές είχαν αναδείξει πολλές φορές  τα προβλήματα που υπήρχαν στις υποδομές και τον εξοπλισμό, οι διοικούντες απαντούσαν μόνο με εξώδικα.

Το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν είναι μονάχα ένα ανθρώπινο λάθος. Αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών απαξίωσης και υποβάθμισης του σιδηροδρόμου ως δημοσίου μέσου μεταφοράς.

Χρέος μας αποτελεί να γίνουμε η φωνή των νεκρών ,να  απαιτήσουμε την διαλεύκανση του    εγκλήματος και την αποτροπή άλλων παρόμοιων συμβάντων. Γιατί αύριο – μεθαύριο μπορεί  να φταίει  ο γιατρός που δούλευε 40 ώρες άυπνος και έκανε ένα λάθος. Να φταίει ο νοσηλευτής που δούλευε σερί βάρδιες με 60 ασθενείς υπό την ευθύνη του και έκανε ένα λάθος στη νοσηλεία. Να φταίει ο τραυματιοφορέας που επειδή χάλασε το ασανσέρ δεν μπόρεσε να μεταφέρει γρήγορα τον ασθενή.

Χρέος μας αποτελεί η διεκδίκηση της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Euroleague: 77 – 70 ο Ολυμπιακός τη Μπαρτσελόνα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο καιρός στην Καλαμάτα την Τετάρτη: Συννεφιά και θερμοκρασία μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ