Αναδίπλωση Νίκα μετά τις αντιδράσεις: «Φέρει ευθύνη και η κυβέρνηση» λέει τώρα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την τραγωδία των Τεμπών

/

Την άμεση αναδίπλωση του Π. Νίκα προκάλεσαν οι ισχυρές αντιδράσεις των αντιπολιτεύσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή την απόρριψη από την περιφερειακή αρχή του αιτήματoς να συζητηθεί το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης.

Η πολιτική πίεση των παρατάξεων των αντιπολιτεύσεων χρειάστηκε, προκειμένου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, να κάνει έστω μια δήλωση για την τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει τη Χώρα την Τετάρτη (8/3), κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σπάρτη.

Των δηλώσεων Νίκα είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τρίτης, όπου η περιφερειακή αρχή απέρριψε το αίτημα των αντιπολιτεύσεων να συζητηθεί το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών. Η άρνηση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιάννη Μαλτέζου, να υιοθετήσει το αίτημα προκάλεσε την αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην αυτής που στηρίζει η ΧΑ.

Με υπόδειξη Νίκα: «Σιωπητήριο» στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την τραγωδία των Τεμπών υπό τον φόβο της κριτικής στην κυβέρνηση – Σφοδρές αντιδράσεις από τις αντιπολιτεύσεις

Τις επόμενες ώρες ακολούθησε νέα παρέμβαση των επικεφαλής 5 παρατάξεων και 25 Περιφερειακών Συμβούλων, οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα για την άμεση σύγκληση του Οργάνου με μοναδικό θέμα συζήτησης την τραγωδία.

Άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητούν 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης προκειμένου να συζητηθεί η τραγωδία των Τεμπών και οι πολιτικές ευθύνες

Επίσης, των δηλώσεων Νίκα είχε προηγηθεί η σκληρή ανακοίνωση της παράταξης «Νέοι Δρόμοι», την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή κριτική σε Νίκα από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ: «Στίγμα ντροπής για την Περιφερειακή ηγεσία το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο»

Το βαρύ πολιτικό κλίμα που διαμορφώθηκε για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την παράταξή του οδήγησε στην αναδίπλωση, η οποία εκφράστηκε με ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το βράδυ της Τετάρτης:

Θλίψη και οδύνη για τα τραγικά θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του στην Σπάρτη, το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Πρόσθεσε επίσης, ερωτώμενος σχετικά, ότι φέρει βεβαίως ευθύνη και η κυβέρνηση για να παρατηρήσει στη συνέχεια ωστόσο ότι “οι ευθύνες για τον σιδηρόδρομο στη χώρα μας είναι διαχρονικές και διακυβερνητικές”.

Σε γενικότερη αναφορά του, ο περιφερειάρχης είπε ότι τα τελευταία 15 χρόνια στην χώρα μας έχουμε βιώσει αλλεπάλληλες καταστροφές με πολλά ανθρώπινα θύματα, εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι “πρέπει να αλλάξει, να βελτιωθεί ο δημόσιος τομέας, να υπάρξει σκληρή αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα και παράλληλα να σταματήσει το ρουσφέτι και η ψηφοθηρία -σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Διαφορετικά, δημόσιο δεν θα έχουμε ποτέ και τα ατυχήματα, δυστυχώς, θα επαναλαμβάνονται” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκληρή κριτική σε Νίκα από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ: «Στίγμα ντροπής για την Περιφερειακή ηγεσία το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περισσότερες από 80 γυναίκες υπεβλήθηκαν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε Καλαμάτα και Αρφαρά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ