Ανεβάζει ρυθμούς ο δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις σε δύο πάρκινγκ της παραλίας – Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Ναυαρίνου – Προχωρούν τα έργα στην Υπαπαντή και στο ανοιχτό θέατρο

/

Αυτοψία σε έργα του δήμου Καλαμάτας, τα οποία εξελίσσονται αυτή τη χρονική περίοδο, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο δήμαρχος Καλαμάτας ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών στα δύο πάρκινγκ της παραλιακής ζώνης, στην οδό Ναυαρίνου, στην πλατεία Υπαπαντής και στο ανοιχτό θέατρο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, σχετικά με την πορεία των έργων σημειώνεται:

Πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης στο δημοτικό χώρο, έναντι του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας στην Παραλία. Ο εν λόγω δημοτικός χώρος που εξυπηρετεί σήμερα άναρχα τις ανάγκες στάθμευσης οχημάτων, χρήζει σημαντικών βελτιωτικών παρεμβάσεων λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας και χρήσης των αθλητικών του εγκαταστάσεων από μεγάλο αριθμό πολιτών και αθλητών. Πρόκειται για δημοτικό χώρο επιφανείας περίπου 2.500 μ2.

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του χώρου προβλέπονται -μεταξύ άλλων- εργασίες φύτευσης, τοποθέτηση αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων Led κ.ά.

Πάρκινγκ στην Ναυαρίνου

Επίσης, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία όπου και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών, στο δημοτικό χώρο της Ναυαρίνου πλησίον της Καρακούση που ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Ανάπλαση Ναυαρίνου

Σε ότι αφορά την ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα, μετά την κατασκευή – τοποθέτηση δικτύων, ξεκινά η τσιμεντόστρωση προκειμένου να ακολουθήσει η τοποθέτηση κυβόλιθων.  

Πλατεία Υπαπαντής – Ανοιχτό θέατρο

Στην πλατεία Υπαπαντής έγινε η παραλαβή των μαρμάρων και σύμφωνα με την ενημέρωση του εργολάβου, αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτησή τους στο τμήμα νότια του Ναού.

Με ικανοποιητικό ρυθμό, εξελίσσονται επίσης οι εργασίες στο Ανοιχτό Θέατρο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Μαρία Κάλλας, από συνεργεία αυτεπιστασίας της Δ.Τ.Υ. του Δήμου, προκειμένου να ακολουθήσει η τοποθέτηση αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων Led.  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φωτοβολταϊκός σταθμός θα τροφοδοτεί με ρεύμα σχολεία της Καλαμάτας – «Η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας συνεχίζεται» δηλώνει ο Θ. Βασιλόπουλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ν. Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η δημιουργία μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ