Δήμος Καλαμάτας: 40.000.000 ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης μέσω της ΔΕΥΑΚ – Αναλυτική παρουσίαση στοιχείων

/

Σε σημαντικά έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) που υλοποιούνται ή βρίσκονται σε διαδικασία να εκκινήσουν, καθώς και σε έργα για τα οποία αναζητούνται νέες χρηματοδοτήσεις αναφέρθηκε με δηλώσεις ο δήμαρχος της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε:

«Η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, όπως έχω πει και στο παρελθόν, σέρνει το άρμα της ανάπτυξης, μαζί με το Δήμο Καλαμάτας, καθώς έχει σε εξέλιξη και υλοποιεί σημαντικά έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θωρακίζουν την περιοχή μας. Γνωρίζουμε ότι τα έργα της ΔΕΥΑΚ όπως και τα περισσότερα έργα υποδομών προκαλούν αναστάτωση, δεν είναι έργα ελκυστικά και πολλές φορές δεν είναι έργα που φαίνονται. Είναι όμως έργα σημαντικά, έργα που αφορούν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, έργα ουσιαστικά προς όφελος της κοινωνίας που θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

O δήμαρχος Καλαμάτας με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλη Βασιλειάδη

Αξίζει να αναφέρω ενδεικτικά τα εξής:

Ενεργειακής Αναβάθμισης

  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. €. το ποίο είναι σε εξέλιξη. 
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία δυο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 2 MW, προϋπολογισμού 1.7εκατ. € το οποίο άμεσα θα επαναπροκηρυχθεί.

Έργα Ύδρευσης

  • Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δ.Ε Καλαμάτας – Β’ Φάση 26 χλμ, προϋπολογισμού 2.5 εκατ. € το οποίο είναι σε εξέλιξη.
  • Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα & Μεσσήνη, προϋπολογισμού 6.984.201,84 € πλέον ΦΠΑ το οποίο εκτελείται αυτή τη στιγμή.
  • Κατασκευή Δεξαμενής στον Αγ. Ιωάννη Καρβούνη, προϋπολογισμού 6,15 εκατ. € πλέον ΦΠΑ το οποίο άμεσα θα προκηρυχθεί.
  • Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας – Γ΄ Φάση 24 χλμ., προϋπολογισμού 3 εκατ. € πλέον ΦΠΑ το οποίο βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία.

Αλλά και σημαντικά Έργα Αποχέτευσης

  • Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης, λυματολάσπης, προϋπολογισμού 8 εκατ. € το οποίο βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία.
  • Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 3 εκατ. € το οποίο άμεσα θα επαναπροκηρυχθεί.
  • Και βέβαια πολλά σημαντικά μικρότερα και μεγαλύτερα έργα που υλοποιούνται, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε διαγωνιστική διαδικασία ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ.

Και προφανώς σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε με την ίδια ένταση και την ίδια δυναμική. Διεκδικώντας επιπλέον χρηματοδοτήσεις μέσα από ώριμες μελέτες.  Όπως η πρόταση των ψηφιακών υδρομέτρων για την Καλαμάτα προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. €, το Δίκτυο Ακαθάρτων Μικρομάνη- Άρις – Άμμος πρϋπολογισμού 4,5 εκατ. €, τηλεδιαχείρηση και ενεργειακή αναβάθμιση του Συνδέσμου Ύδρευσης προϋπολογισμού 3 εκατ. € και βέβαια να μην ξεχνάμε και το αντιπλημμυρικό της Ευριπίδου».

Διάβασε και αυτό: ΔΕΥΑ Καλαμάτας: Σε λειτουργία το σύστημα τηλεέλεγχου και τηλεδιαχείρισης των δικτύων του νερού- Συνεχής ποιοτικός έλεγχος – Ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής των βλαβών

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«What They Say»: Δείτε το video clip της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2023

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας: «Δυνατό» ξεκίνημα του «Messinia Forum» – Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη διοργάνωση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ