Χατζηδάκης: Η πιο έμπρακτη συγγνώμη θα είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη

«Η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να εργαστεί για την κάθαρση και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον σιδηρόδρομο. Αυτό είναι που πρωτίστως πρέπει να κάνουμε» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζοντας παράλληλα την οδύνη του για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η πιο έμπρακτη συγγνώμη θα είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι και να υπάρξει μία συνολική ανάταξη του ΟΣΕ. Και όλα αυτά να γίνουν με αλήθεια, ενσυναίσθηση και μεγάλη ταχύτητα. Αυτά οφείλουμε να κάνουμε από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και από υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Και δεσμευόμαστε ότι θα το κάνουμε».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι ο ΟΣΕ παραμένει διαχρονικά ένας πολύ προβληματικός οργανισμός και σημειώνει ότι, γι’ αυτό και η προσπάθεια που πρέπει να γίνει εκεί, είναι σαν μία σκυταλοδρομία, «το οποίο σημαίνει ότι, όσο και αν τρέξουν κάποιοι δρομείς, αν κάποιοι τρέξουν λιγότερο ή χάσουν τη σκυτάλη, τα προβλήματα παραμένουν…».

Ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει επίσης ότι, επειδή είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, χρειάζεται και δράση πολυεπίπεδη: «Μία σοβαρή διοικητική ομάδα, ένα σύστημα ελέγχου, ώστε να παραδίδονται τα έργα μέσα στα χρονοδιαγράμματα, έλεγχος αυτών που δεν κάνουν τη δουλειά τους και, φυσικά, συνδυασμός της τηλεδιοίκησης με την τήρηση των πρωτοκόλλων και την ασφάλεια. Φυσικά και πρέπει να προταχθεί η τηλεδιοίκηση, αλλά η τηλεδιοίκηση χρειάζεται πάντοτε και τη διοικητική και εργασιακή κουλτούρα» τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΕ Καλαμάτα: Πρόστιμο 20.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για την εμφάνιση με την Κηφισιά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ραγδαία η διείσδυση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στα ελληνικά νοικοκυριά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ