Συγκλονιστική μαρτυρία στην παρουσίαση βιβλίου του Πάνου Σόμπολου στην Καλαμάτα: Θύμα της περιβόητης «δηλητηριάστριας της Μάνης» εξηγεί πως γλίτωσε από τον θάνατο [video]

13 Μαρτίου 2023

Μάρτυρες μιας συγκλονιστικής μαρτυρίας έγιναν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου, Πάνου Σόμπολου, με τίτλο: «Άμεση Δράση, παρακαλώ! Περίεργα, ευτράπελα και διδακτικά από το “Δελτίο αδικημάτων και συμβάντων” 1970-2010».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Σόμπολος σημείωσε ότι ανάμεσα στο κοινό ήταν μια γυναίκα, η οποία πρωταγωνίστησε σε υπόθεση που ο δημοσιογράφος έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του με τίτλο «Έγκλημα Γένους Θηλυκού» (Εκδόσεις Πατάκη / 2019), και έχει μείνει στα χρονικά ως η υπόθεση της «δηλητηριάστριας της Μάνης».

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε πρωταγωνίστρια την 42χρονη Αικατερίνη Δημητρέα, κάτοικο της Στούπας, η οποία από τις 27 Μαΐου ως τις 6 Σεπτεμβρίου 1962, δηλητηρίασε με παραθείο, τη μητέρα, τον αδελφό της, μια ξαδέλφη της κι ένα 5χρονο ανιψιό της.

Η ίδια επιχείρησε να δολοφονήσει και μια 4χρονη ανιψιά της, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η 4χρονη τότε, την οποία η Δημητρέα επιχείρησε να σκοτώσει με δηλητηριασμένο ρόδι, στα 65 της σήμερα, ήταν η γυναίκα που περιέγραψε την εμπειρία της κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Σόμπολου στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αικατερίνη Δημητρέα συνελήφθη, ομολόγησε τις πράξεις της και καταδικάστηκε 4 φορές σε θάνατο και κάθειρξη 15 ετών (για την απόπειρα). Εκτελέστηκε στον Υμηττό τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Απριλίου 1965.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Costa Navarino: Το 2023 θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή – Στους κορυφαίους προορισμούς η Μεσσηνία – Σε λειτουργία το καλοκαίρι το Mandarin Oriental

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αδιανόητο: Νομαρχιακή της ΝΔ φιμώνει αιρετούς που τόλμησαν να θέσουν το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Στις περιοχές με τις υψηλότερες τιμές πώλησης εξοχικών η Μεσσηνία: Μεθώνη, Καλαμάτα και Μάνη στις πιο ακριβές – Ακολουθούν Κορώνη και Κυπαρισσία [πίνακες]

Ανοδική πορεία ακολούθησαν οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών τους πρώτους μήνες του 2024, στις δημοφιλείς για αγορά εξοχικού περιοχές της Ελλάδας,

Δείτε επίσης