Χαρίτσης: «Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, δίνοντας απαντήσεις στο πιεστικό αίτημα για δικαιοσύνη και ασφάλεια»

/

«Η κοινωνία ζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη για το αδιανόητο δυστύχημα των Τεμπών» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OpenTV. Και πρόσθεσε: «Δεν αποδίδεται δικαιοσύνη με το να λέμε ότι όλοι φταίμε  – κάτι που σημαίνει ότι δεν φταίει κανείς – και με την προσπάθεια διάχυσης των ευθυνών στους πάντες».

«Οι μαζικές κινητοποιήσεις του κόσμου δείχνουν το συλλογικό πένθος και το συλλογικό «ως εδώ» της ελληνικής κοινωνίας απέναντισε μιακυβέρνηση που εξαπατά τον κόσμο μεταθέτοντας τηνευθύνη» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά και ένανπρωθυπουργό που  έσπευσεπριν ξεκινήσει καν η έρευνα να μιλήσει για την ευθύνη ενός συγκεκριμένου εργαζόμενου.Και να ζητήσει μια προσχηματική συγνώμη ενώ λίγες ώρες μετά έστειλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν μια ειρηνική συγκέντρωση».

«Η χειρότερη παρακαταθήκη που αφήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η διάρρηξη εμπιστοσύνης της κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας: «Το είδαμε και με την πανδημία, με το κουκούλωμα της υπόθεσης των υποκλοπών και με την μεγάλη κρίση του πληθωρισμού και την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζεται στην οικονομία».

«Οι συγκεντρώσεις όμως εκφράζουν και πιο θεμελιώδη ζητήματα.Το «ως εδώ» του κόσμου αφορά το πώς ζει αυτή η κοινωνία. Και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την ίδια τη ζωή, στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα υπάρξει νέα, προοδευτική κυβέρνηση στη χώρα. Που η μεγάλη της δουλειά θα είναι να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αίθριος ο καιρός στην Καλαμάτα την Τρίτη – Έως τους 18 βαθμούς η θερμοκρασία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά την παραίτηση της Τόνιας Κουζή: Ο Βασίλης Παπαευσταθίου νέος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Την ώρα που η τραγωδία των Τεμπών δείχνει που οδηγεί η διάλυση των δημόσιων υποδομών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση ακόμη και του νερού»

«Από το πρωθυπουργικό διάγγελμα του «φταίει ο σταθμάρχης» μέχρι το πρόσφατο «όλοι φταίνε» και τα χθεσινά

Χαρίτσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας – Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα τέτοιο σχέδιο»

«Η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και χρόνια μιλούσε για αμοιβαιοποίησητων βαρών και