Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Την ώρα της τραγωδίας «έκλειναν» τις εκκρεμότητες του Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Η αιχμηρή δήλωση Χρυσομάλλη για τον Υφυπουργό

14 Μαρτίου 2023

Στις 2 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε σοκ από την τραγωδία των Τεμπών, την ημέρα που στο υπουργείο Υποδομών άλλαζε η πολιτική ηγεσία, ο Υφυπουργός, Γιώργος Καραγιάννης, υπογράφει την απόφαση, με την οποία κλείνουν οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη ΣΔΙΤ των 245.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στις 2 Μαρτίου, και ενώ άπαντες ασχολούνται με την τραγωδία των Τεμπών, ενώ το δυναμικό του υπουργείου Υποδομών βρίσκεται σε συναγερμό, δεδομένου ότι λίγες ώρες πριν (1/3) είχε παραιτηθεί ο κ. Καραμανλής, ενώ την ίδια ημέρα ήταν προγραμματισμένη η έλευση του κ. Γεραπετρίτη, ο Yφυπουργός, Γιώργος Καραγιάννης, για τον οποίο ακούγονται ήδη οι πρώτες φωνές που ζητούν και τη δική του παραίτηση, υπογράφει την απόφαση, με την οποία ολοκληρώνονται οι διοικητικές διαδικασίες ενός σημαντικού οδικού έργου, του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών, η …κινητοποίηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ξεκινά από την 1η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία διαβιβάστηκε πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Μαρτίου η Ελλάδα έχει ξυπνήσει μετρώντας νεκρούς, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει βρεθεί και αυτό στη δίνη της τραγωδίας, ενώ ο μέχρι τότε Υπουργός βρίσκεται στον τόπο της τραγωδίας.

Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών:

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης σχολίασε σκωπτικά το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Καλαμάτας ο κ. Χρυσομάλλης σημείωσε μεταξύ άλλων όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο, Ηλία Μαραβά:

«Το εντυπωσιακό είναι ότι στις 2 Μαρτίου, συγκλονισμένοι όλοι από το τραγικό συμβάν των Τεμπών, στην παράδοση – παραλαβή, γιατί αν θυμάστε 2 Μαρτίου άλλαξε ο Υπουργός, ανέλαβε ο κ. Γεραπετρίτης, έφυγε ο κ. Καραμανλής, ο υφυπουργός σκέφτηκε και έκανε τη διοικητική πράξη για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος».

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 19χρονος για την επίθεση στο Γ. Βαρουφάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: «Η κοινωνία δικαιούται απαντήσεις για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών  – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να κουκουλώσει την υπόθεση»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Δείτε επίσης