Αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας: Κάτω τα χέρια από το στέκι μας

/

Ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει ότι άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές στο στέκι τους, εξέδωσε η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Το αντιφασιστικό στέκι Καλαμάτας το βράδυ της 14ης Μαρτίου δέχθηκε επίθεση από θρασύδειλους τραμπούκους που πέταξαν πέτρες και έσπασαν τις τζαμαρίες του, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Στο χώρο αυτό που λειτουργεί εδώ και 2,5 χρόνια στην Ηφαίστου(ιστορικό κέντρο) συστεγάζονται η Αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας και η ποδοσφαιρική ομάδα No Pasaran.

Κάθε εβδομάδα όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται πλήθος δράσεων που δίνουν χρώμα και ζωή τόσο στην πόλη όσο και στην ίδια τη γειτονιά .Βιβλιοπαρουσιάσεις με διάφορους ομιλητές και συγγραφείς, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, μαθήματα ελληνικών για πρόσφυγες και μετανάστες με δεκάδες άτομα να διδάσκονται  τη γλώσσα μας, συζητήσεις και ομιλίες με θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο, βραδιές ζωντανής μουσικής ,μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά, ιστορικοί  περίπατοι στην πόλη μας ,βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών  και πολλά άλλα.

Είναι ένας ανοιχτός χώρος που προσπαθεί να εκφράσει και να συμπεριλάβει πλήθος ανθρώπων που νιώθουν όπως εμείς ,αγάπη και όρεξη  για τη ζωή και μίσος για το φασισμό.

Σε μία περίοδο που το κίνημα αρχίζει να αναπτύσσεται το παρακράτος φαίνεται ότι αναλαμβάνει δράση .Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και όλους τους αγωνιστές να καταδικάσουν την επίθεση  και να στηρίξουν την πολύμορφη δράση μας .Επόμενα ραντεβού:

-Παρασκευή 17 Μαρτίου 20.30 άνοιγμα του στεκιού 

-Κυριακή 19 Μάρτη συνέλευση της αντιφασιστικής κίνησης για συζήτηση γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα.

Υ.Γ. Να ξέρουν οι δράστες ότι  τέτοιες ενέργειες όχι απλά δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν και μας κάνουν πιο δυνατούς.

Ραντεβού στους δρόμους! Φασίστες πίσω στις τρύπες σας!

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περίπου 30 χιλιάδες συμμετείχαν στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ασφάλεια και η υγιεινή στο επίκεντρο: Τριήμερη εκπαίδευση των σχολικών καθαριστριών του δήμου Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Δεν μπορούν να γίνουν νονοί τα ομόφυλα ζευγάρια – «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων – Τι είπε για τους βουλευτές Μεσσηνίας

Στο ζήτημα της δυνατότητας συμμετοχής ομόφυλων ζευγαριών στο Μυστήριο της Βάπτισης αναφέρθηκε ο κ. Χρυσόστομος, κατά