Με …μεταφερόμενους αναισθησιολόγους τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – Για ιατρικές πράξεις που ενέχουν κινδύνους κάνουν λόγο οι γιατροί του ΕΣΥ στη Μεσσηνία

20 Μαρτίου 2023

Με μετακινούμενους αναισθησιολόγους πραγματοποιούνται χειρουργεία στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται:

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Διοικήτριας του Γ.Ν.Μ. να μετακινήσει τους Αναισθησιολόγους της Κυπαρισσίας για 3 ημέρες στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας προκειμένου να χορηγήσουν Αναισθησία σε τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Στην απόφασή της αυτή κάνει λόγο για έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που θα πρέπει να καλύψουν οι συνάδελφοι. Η αύξηση του χρόνου αναμονής των ασθενών για τακτικό χειρουργείο, είναι αποτέλεσμα της μόνιμης υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος  του Νοσοκομείου Καλαμάτας (νευραλγικού τμήματος για την ανάπτυξη των χειρουργικών αιθουσών) η οποία τον τελευταίο χρόνο του 2022 επιδεινώθηκε. Η διοίκηση ήταν ενήμερη με συνεχή έγγραφα του Διευθυντή του Αναισθησιολογικό τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δεν μερίμνησε  ουδέποτε για τις επιτακτικές αυτές ανάγκες και την επίλυση του προβλήματος, επομένως δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι οι ανάγκες είναι έκτακτες.

Οι Αναισθησιολόγοι της Κυπαρισσίας που είναι 2,  βρίσκονται ήδη σε υπερεργασία καθώς εκτελούν  αυξημένο αριθμό εφημεριών  και παρόλα αυτά δεν επαρκούν  για να καλύψουν τις  έκτακτες και επιτακτικές  ανάγκες της εφημερίας του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας. Η επιπλέον επιβάρυνση τους  και η μετακίνηση τους στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ενέχουν κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για την ασφάλεια της ιατρικής τους πράξης.

Καλούμε την Διοίκηση να αποσύρει την απόφαση της.

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Υπαπαντή: Την Τετάρτη (22/3) η κηδεία του Σταύρου Παπαδόπουλου – Η ανακοίνωση της Οικογένειας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατάθεση ιατροδικαστή: «Μαρτυρικός, αργός και βασανιστικός ο θάνατος του Άλκη»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας/Μεσσηνία : Τους 39,6 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο – Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε 7 περιοχές του Νομού

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τρίτη (11/6) στη Μεσσηνία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σκάλα,

Δείτε επίσης