Ανακηρύχθηκε ο προτιμητέος επενδυτής από το ΤΑΙΠΕΔ: Στα χέρια της ΤΕΜΕΣ η μαρίνα της Πύλου – Επενδύσεις 15 εκ. ευρώ στα σκαριά

/

Στο σχήμα των εταιρειών D Marinas Hellas – ΤΕΜΕΣ ανακήρυξε ως προτιμητέο επενδυτή για την μαρίνα της Πύλου το ΤΑΙΠΕΔ. Το τίμημα ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο ποσό 550.000 ευρώ κατά την έναρξη της παραχώρησης συν ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται από το νέο παραχωρησιούχο να γίνουν επενδύσεις ύψους 15 εκ. Ευρώ.

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα Καλαμάτα - 31 Μαρτίου 2023


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε το σχήμα που αποτελείται από τις εταιρείες D MARINAS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ως προτιμητέο επενδυτή για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Πύλου για 40 έτη.

Η συνολική αξία της συμφωνίας για την αξιοποίηση της Μαρίνας Πύλου ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο ποσό 550.000 ευρώ κατά την έναρξη της παραχώρησης συν ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας. Eκτιμάται ότι ο νέος παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει τα επόμενα έτη επενδύσεις της τάξεως των 15 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών και της επιχειρησιακής ικανότητας της Μαρίνας Πύλου.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, ενώ τα κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου, με δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 130 τουριστικών σκαφών με μήκος από οκτώ (8) έως 30 μέτρα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Κικίλια – Βασιλόπουλου: Στο επίκεντρο η τουριστική ανάπτυξη της Καλαμάτας και η αναβάθμιση των υποδομών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο σύγχρονο κέντρο αιμοκάθαρσης στην Καλαμάτα: Συνάντηση Νίκα με τον πρόεδρο του Ομίλου «Νephroxenia»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ