Δήμος Καλαμάτας: Εγκρίθηκε έργο 9.000.000 ευρώ για την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων – «Ακόμα μια διεκδίκηση είχε θετική έκβαση» δηλώνει ο Θ. Βασιλόπουλος

/

Απόφαση ένταξης έλαβε η Πράξη «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας – Φάση Β». Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 9 εκατ. € που θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς μία ακόμα διεκδίκηση που είχαμε ως Δήμος και ΔΕΥΑ Καλαμάτας είχε θετική έκβαση. Πρόκειται για το έργο της αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 9 εκατ. € που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων καθώς όλου του απαραίτητου τεχνικού και ψηφιακού εξοπλισμού.

Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα ακόμα έργο, που σε συνδυασμό με τα όσα μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί αλλά και τα έργα που είναι σε εξέλιξη, τοποθετούν τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας σε θέση οδηγού στο μέλλον.

Το έργο αφορά -μεταξύ άλλων- την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 6.500 ψηφιακών υδρομετρητών στην περιφέρεια του Δήμου, την τοποθέτηση 36 ψηφιακών κεντρικών υδρομετρητών στους αγωγούς του συνδέσμου ύδρευσης, 57 αυτόματες ηλεκτροβάνες ελέγχου του δικτύου μέσα στην πόλη, καθώς και επέκταση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου με στόχο τον άμεσο εντοπισμό των διαρροών και τον έλεγχο ποιότητας του παρεχόμενου νερού.

Και φυσικά όλα αυτά έρχονται σε συνεχεία του Συστήματος Τηλεδιαχείρισης που διαθέτει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας οφείλω να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και κατάλληλης προετοιμασίας».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς την υπουργό Πολιτισμού: Να διασωθεί και να αναδειχθεί το ιστορικό τελωνείο στη Μπούκα της Μεσσήνης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Βασιλόπουλου με τη διοίκηση των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.»: Ξεκινούν οι εργασίες στο Πολυκλαδικό – Καλά νέα για το Δημοτικό Σχολείο της Βέργας – Η παρέμβαση Σαμαρά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ