Δημιουργική Πρωτοβουλία: Πέντε νέες υποψηφιότητες παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος Καλαμάτας

/

Πέντε νέες υποψηφιότητες του συνδυασμού «Δημιουργική Πρωτοβουλία» παρουσίασε ο επικεφαλής του και δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (31/3) στο ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλόπουλος παρουσίασε τις υποψηφιότητα της Τασούλας Φοίφα, του Αναστάσιου Βεργινάδη, του Ιωάννη Δρίτσα, του Αθανάσιου Κάτσου και του Εμμανουήλ Χαλούλου.

Η παρουσίαση των νέων υποψήφιων και τα βιογραφικά τους

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων υποψήφιων ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργική Πρωτοβουλία» και δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε:

Η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» διαρκώς μεγαλώνει. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά μας χαροποιούν αλλά ταυτόχρονα μας γεμίζουν ευθύνη για την Καλαμάτα του αύριο που όλοι έχουμε οραματιστεί.

Με πνεύμα συνεργασίας, με συμμετοχή, με προτάσεις, με ίδιες εφαρμόσιμες, με όραμα για την πόλη μας, πορευόμαστε με τους παλιούς και νέους συνεργάτες για ένα ακόμη πιο ισχυρό Δήμο Καλαμάτας.   

Σήμερα, έχω τη χαρά να παρουσιάσω μια ακόμα ομάδα υποψηφίων. Συνδημότες μας με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Συμπολίτες μας με διάθεση να προσφέρουν και να εργαστούν για το Δήμο μας.

Καλωσορίζουμε στη «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» τους:

Βεργινάδης Αναστάσιος

Ο Τάσος Βεργινάδης γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου έζησε τα περισσότερα έτη. Από το 2017 επέστρεψε και κατοικεί μόνιμα στην Καλαμάτα όπου και δραστηριοποιείται.

Έχει σπουδάσει προγραμματιστής Ηλεκτρικών Υπολογιστών και παράλληλα είναι πτυχιούχος στην πιάνο τζαζ από το Ανώτατο κρατικό Ινστιτούτο της Μελβούρνης.

Στα χρόνια που έζησε στη Μελβούρνη δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο, ενώ συμμετείχε στις δράσεις της Ελληνικής κοινότητας.

Στην βαλίτσα του επαναπατρισμού του μεταφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του από μια πόλη που επί επτά συναπτά έτη ψηφιζόταν ως η πιο βιώσιμη πόλη στον κόσμο.

Τα  τελευταία δέκα έτη ασχολείται με τις επενδύσεις ακινήτων.

Συμμετέχει σε πολιτιστικούς συλλόγους και στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στον τομέα του ημιμαραθώνιου Καλαμάτας.

Δρίτσας Ιωάννης

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα, από οικογένεια προσφύγων της Μικράς Ασίας.

Η οικογένειά του διατηρεί μια από τις αρχαιότερες επιχειρήσεις του τομέα εστίασης στην πόλη μας.

Ο ίδιος όμως ακολούθησε διαφορετικό δρόμο, όπου για πολλά έτη δραστηριοποιήθηκε στην Αθήνα σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως φυσιοθεραπεία, χορός, θέατρο/τηλεόραση/κινηματογράφος, εικαστικές τέχνες, διδασκαλία και παρακολούθηση πλείστων σεμιναρίων με ετερόκλιτη θεματολογία.

Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως αναπληρωτής καθηγητής σε σχολεία της πόλης μας για τρία έτη ενώ στο βιογραφικό του προστέθηκε και το προσφάτως ολοκληρωθέν μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις πολιτικές επιστήμες.

Ο Γιάννης ενώνει δυνάμεις μαζί μας και θέτει το προσωπικό του στοίχημα για την προσφορά και συμβολή του στην ανάδειξη της πόλης μας ως πολιτιστικό/πολιτισμικό σημείο αναφοράς μεγάλης εμβέλειας.

Κάτσος Αθανάσιος

Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχόλης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην εμβιομηχανική και ρομποτική χειρουργική της ορθοπεδικής από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εξειδικεύτηκε στις αθλητικές κακώσεις και τις ολικές αρθροπλαστικές επί σειρά ετών στην Αγγλία και Ιρλανδία, όπου συνέχισε και υπηρέτησε σε διευθυντικές θέσεις στα συστήματα υγείας και των δυο αυτών χωρών.

Στην Ελλάδα υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου σήμερα κατέχει το βαθμό του Διευθυντή ενώ υπήρξε και Συντονιστής Διευθυντής επιστημονικά υπεύθυνος της ορθοπεδικής κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. 

Είναι μέλος πολλών ιατρικών εταιρειών, ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο στο κομμάτι της επιστήμης του.

Υπήρξε ιατρικός διευθυντής αγώνων στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας στα Αθλήματα του μπάσκετ και χάντμπολ σε εθελοντική βάση. 

Συμμετέχει σε πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας και είναι πατέρας δυο παιδιών, ενός γιού και μιας κόρης.

Φοίφα Τασούλα

Η Τασούλα Φοίφα γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέχρι σήμερα.

Είναι απόφοιτη του 1ου Λυκείου Καλαμάτας, με σπουδές στο πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι μητέρα δύο παιδιών και επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην επιχείρηση που διατηρεί επί σειρά ετών η οικογένειά της.

Πρώην Πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας. Έχει διατελέσει μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου καθώς και της Σχολικής Επιτροπής στην Καλαμάτα και Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Ενεργός πολίτης με πλούσια κοινωνική δράση, για περισσότερα από 10 έτη διατέλεσε μέλος του Συλλόγου Ανθεστηρίων Καλαμάτας. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και της Ελληνοσερβικής Φιλίας Καλαμάτας. Εθελόντρια στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και σε άλλες υποστηρικτικές δομές του Δήμου μας.

Χαλούλος Εμμανουήλ

Ο Μανώλης είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε επιχειρήσεις της πόλης μας.

Έχει διακριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση στο αγώνισμα Ομαδικό Ανδρών. Είναι μέλος του Αθλητικού Συλλόγου ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ (Αντισφαίριση με Αμαξίδιο) και έχει λάβει επίσης την Τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα Διπλό Ανδρών.

Είναι μέλος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» στο τμήμα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ.

Είναι ένας νέος άνθρωπος με δύναμη, πυγμή και θέληση να προσφέρει και αυτός στην πόλη μας. Ανήκει στη νεότερη γενιά υποψηφίων μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Βασιλόπουλου με τη διοίκηση των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.»: Ξεκινούν οι εργασίες στο Πολυκλαδικό – Καλά νέα για το Δημοτικό Σχολείο της Βέργας – Η παρέμβαση Σαμαρά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προσωρινά κρατούμενος ο 66χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ