Εύα Καϊλή: Είμαι αθώα και θα το αποδείξω

Στην φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση Qatargate. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έχει ήδη κάνει τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης χωρίς να έχει καμία επιτυχία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Serra, η Ελληνίδα πολιτικός δέχτηκε στο κελί της επίσκεψη από την βουλευτή της Forza Italia, Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, και μίλησε εφόλης της ύλης, μέσα από τη φυλακή Haren στις Βρυξέλλες.

«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω»

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή μπήκε στην αίθουσα των συνεντεύξεων των φυλακών Χάρεν με χαμόγελο, παρά τα όσα της έχουν συμβεί. Στην άλλη πλευρά του τραπεζιού καθόταν η Deborah Bergamini, βουλευτής της Forza Italia, μέλος της ιταλικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Ευχαριστώ που ήρθατε να με δείτε – λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πριν ακόμη καθίσει – εκτιμώ το θάρρος σας». Θάρρος? «Είστε η πρώτη βουλευτής που έρχεται εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Κανείς δεν έχει φτάσει μέχρι τώρα. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου ».

Απαντώντας στην ερώτηση που είχε καταθέσει η Μπεργκαμινί στην  Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κα Καϊλή ανέφερε πως  «Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα, νιώθω τρόπαιο ». Ένα τρόπαιο; «Ναι, το τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης που περιλαμβάνει μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε περίπτωση κατά των βουλευτών και των πολιτικών της Νότιας Ευρώπης. Για τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς και ούτω καθεξής».

Πηγή: in.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στόλτενμπεργ: Η Φινλανδία θα ενταχθεί επίσημα στη Συμμαχία τις προσεχείς ημέρες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον Αλέξη Τσίπρα στραμμένα τα βλέμματα: Αντίστροφη μέτρηση για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ