Κανένας ένοχος για τις φονικές πλημμύρες της Καλαμάτας το 2016: Απαράδεκτη κρίθηκε η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης – Η ανακοίνωση του Παναγιώτη Νίκα

/

Δεκτή έκανε το Εφετείο την κοινή ένσταση των κατηγορουμένων για τις πλημμύρες του 2016 στην Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια των οποίων χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, υπέστησαν τεράστιες ζημιές σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ και οι υποδομές δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου γίνεται γνωστό ότι το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας κήρυξε απαράδεκτη την έφεση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν, πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας του Εφετείου, κοινή ένσταση, με την οποία υποστήριζαν ότι η έφεση του Εισαγγελέα στερείται νόμιμης αιτιολογίας. Επί της συγκεκριμένης ενστάσεως αποφάνθηκε, μετά από διάσκεψη, το Τριμελές Εφετείο, το οποίο «αποφάνθηκε ότι η εν λόγω έφεση κρίνεται απαράδεκτη και κατά συνέπεια ισχύει η πρωτόδικη αθωωτική απόφαση», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νίκας, σήμερα περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ήταν ένας εκ των 10 κατηγορουμένων, καθώς το επίμαχο χρονικό διάστημα είχε την ιδιότητα του δημάρχου Καλαμάτας. Ο ίδιος δεν ανέλαβε ποτέ την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι επί ημερών του μεγάλο τμήμα της Καλαμάτας θάφτηκε στη λάσπη, αντιθέτως ως υπεύθυνη «έδειχνε» την κυβέρνηση Σαμαρά.

H ανακοίνωση Νίκα:

Απαράδεκτη κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας, σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου, την έφεση του εισαγγελέα Πρωτοδικών κατά της ομόφωνης αθωωτικής απόφασης, πέρυσι το Φεβρουάριο, των 10 κατηγορουμένων για τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το Εφετείο, ειδικότερα, μετά από διάσκεψη επί της κοινής ένστασης των κατηγορουμένων -που κατατέθηκε πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και στην οποία υποστηριζόταν ότι η συγκεκριμένη έφεση στερείται νόμιμης αιτιολογίας- αποφάνθηκε ότι η εν λόγω έφεση κρίνεται απαράδεκτη και κατά συνέπεια ισχύει η πρωτόδικη αθωωτική απόφαση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Αθώος» δήλωσε ο Τραμπ στο δικαστήριο – Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΜέΡΑ25: Δανειολήπτες και κοινωνία μόνο να χάσουν έχουν από την πρόταση του κ. Τσίπρα για την πρώτη κατοικία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Αντιδράσεις για τη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Μεσσηνία: Στους δρόμους οι κάτοικοι της Καλλιρρόης – Παρέμβαση του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΚΚΕ

Τη διαμαρτυρία τους για τη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, η οποία λειτουργεί στην περιοχή της