Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα η περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και ο δήμος Καλαμάτας, σχετικά με τις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους.
Στη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα προχωρήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι θα διατεθούν τρόφιμα (κρέας, τυριά, είδη παντοπωλείου, μαναβική), βρεφικά είδη και είδη Βασικής υλικής συνδρομής, σε 5.130 οικογένειες ωφελούμενων που αντιστοιχούν σε 8.435 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενίσχυση άπορων, ενόψει Πάσχα, θα προχωρήσει και ο δήμος Καλαμάτας, καθώς σχετικό θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Τετάρτης.
Στην εισήγησή της η Διεύθυνσης Πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας ζητά την έγκριση χορήγησης σε άπορους κατοίκους, διατακτικών προμήθειας αναγκαίων για την διατροφή τους ειδών (1.417,00 κιλά χοιρινό κρέας) και την εξειδίκευση πίστωσης ποσού 8.530 ευρώ. Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι 562 άποροι κάτοικοι του δήμου Καλαμάτας.


