Στάθης Αναστασόπουλος για δακοκτονία: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι ελαιοπαραγωγοί της δικαιούνται την επιπλέον χρηματοδότηση

Στο ζήτημα της επιπλέον χρηματοδότησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να υλοποιηθεί αποτελεσματικά το ερχόμενο πρόγραμμα δακοκτονίας και να αποφευχθούν τα προβλήματα της περσυνής χρονιάς, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς, δευτερογενούς τομέα και θεμάτων αναπτυξιακού νόμου, Στάθης Αναστασόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε:

«Είναι γνωστή η προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου το τελευταίο διάστημα για την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης 2 εκατομμυρίων ευρώ για την αποτελεσματική υλοποίηση του φετινού προγράμματος δακοκτονίας.

Για τον σκοπό αυτό η επιστημονική επιτροπή γεωπόνων της Περιφέρειας, τεκμηρίωσε την απαίτηση χρήσης συγκεκριμένου τύπου δραστικής ουσίας, με βάσει επιστημονικά δεδομένα ανθεκτικότητας, ενώ επίσης τεκμηρίωσε και την αναγκαιότητα χρήσης κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού παρακολούθησης της πορείας του προγράμματος δακοκτονίας.

Για το σκοπό αυτό την Τρίτη 4 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε τον Υπουργό κ. Πέτσα για δεύτερη φορά, ο οποίος και χειρίζεται τα σχετικά κονδύλια του προγράμματος.

Αντίστοιχες συναντήσεις για το ίδιο θέμα, έχουν πραγματοποιηθεί και από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη με τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντά και τον κ. Πέτσα. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ληφθεί η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου και αναμένεται η χρηματοδότηση από τον Υφ. Εσωτερικών κ. Πέτσα, με στόχο το συντομότερο δυνατόν να υλοποιηθούν οι διαδικασίες προμήθειας των δραστικών ουσιών, ώστε η φετινή δακοκτονία να είναι απολύτως πετυχημένη. Θεωρούμε ότι δικαιούται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι ελαιοπαραγωγοί της την επιπλέον χρηματοδότηση, μια περιοχή που παράγει την μισή ποσότητα της ελληνικής παραγωγής και που κατά την προηγούμενη ελαιοκομική χρονιά είχε σοβαρότατες ζημιές από ασθένειες, όπως το γλοιοσπόριο».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άστατος ο καιρός στην Καλαμάτα την Πέμπτη – Μέχρι τους 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ