Απάντηση της ΕΠΟ στον Ολυμπιακό για τον ορισμό διαιτητή στο ντέρμπι «αιωνίων»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) απάντησε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφορικά στην απαίτηση της τελευταίας, με σχόλιό της, για ορισμό «διαιτητή ελίτ» αντί του Κροάτη Φραν Γιόβιτς στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο» την ερχόμενη Κυριακή (9/4). Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ τόνισε πως «αρχικά είχε ορισθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα», καθώς και πως για αυτή την αγωνιστική δεν υπήρχε διαθεσιμότητα για elite διαιτητές από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ιταλίας, παρά το σχετικό αίτημα από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται: 

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική των play off της Super League1.

1. Στο παιχνίδι αυτό είχε αρχικά ορισθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα.

2. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Στιβ Μπένετ με τη μεσολάβηση και τη συνδρομή της UEFA κατέθεσε την Τρίτη 4/4 αίτημα για elite διαιτητές από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι οποίες απάντησαν ότι για αυτή την αγωνιστική δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Δήλωσαν, όμως, έτοιμες να δώσουν elite διαιτητές σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια των play off της Super League1.

3. Κατόπιν όλων των παραπάνω η ΚΕΔ προχώρησε στην επιλογή του συγκεκριμένου διαιτητή Α’ κατηγορίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Καλούμε τις FIFA/UEFA και την Πολιτεία να παρέμβουν σε αυτά τα αίσχη»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος η καταδίκη της ΝΔ στο Εφετείο για συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα κομματικά της γραφεία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ