Προετοιμασία του δήμου Καλαμάτας για το καλοκαίρι: Τα μέτρα για τη ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων ακτών

/

Στην ανάδειξη μειοδότη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Καλαμάτας για το 2023 προχώρησε χθες, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 η Οικονομική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η εκτέλεση της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Καλαμάτας ως εξής:

Α) Ανατολική Παραλία, μήκους 2.200 μ. (6 βάθρα)

Β) Αλμυρός, μήκους 530 μ. (2 βάθρα)

Γ) Μικρή Μαντίνεια, μήκους 770 μ. (2 βάθρα)

Δ) Δυτική παραλία (Κορδίας) 650 μ. (2 βάθρα)

Συνολικά έχουν τοποθετηθεί 12 ναυαγοσωστικά βάθρα που στελεχώνονται από τον αντίστοιχο αριθμό ναυαγοσωστών. Επίσης υπάρχει εποπτεία αυτών από 2 ναυαγοσώστες ως συντονιστές – επόπτες και δύο χειριστές ταχυπλόων με ένα ναυαγοσώστη ανά σκάφος, οι οποίοι επιβαίνουν στα ταχύπλοα σκάφη για την παροχή άμεσης βοήθειας.

Κάθε ένα από τα σημεία διαθέτει τον προβλεπόμενο εξοπλισμό με ναυαγοσωστικά εφόδια, ιατροφαρμακευτικό υλικό, ναυαγοσωστικό σκάφος & κοινό εξοπλισμό.

Υπάρχει επίσης, διάθεση  δυο μηχανοκίνητων μικρών πνευστών ταχύπλοων σκάφων μήκους τουλάχιστον 5 μέτρων και διάθεση διασωστικού ναυαγοσωστικού και ιατροφαρµακευτικού εξοπλισµού.

Επίσης, έχει γίνει οριοθέτηση του χώρου λουομένων στη θαλάσσια περιοχή 400μ. κάθε ναυαγοσωστικού πόστου (περιοχή ελέγχου 200μ. εκατέρωθεν αυτού), σε όλες τις προαναφερόμενες παραλίες.

Τέλος, σημειώνεται ότι η παροχή υπηρεσίας θα εκκινήσει από 1η Ιουνίου με πλήρη κάλυψη σε όλα τα σημεία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Επιπλέον, για φέτος έχει προβλεφθεί σε δύο σημεία της Ανατολικής Παραλίας (Ανάσταση, Φιλοξένια) να υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη από 1η Μαΐου.  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σερέλης: «Να κλείσουμε με νίκη τη σεζόν στην έδρα μας»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άρχισαν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για υδροδότηση της Καλαμάτας: Στόχος να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος – Και νέα εναλλακτική λύση για να μην υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι

Στο ζήτημα των προβλημάτων υδροδότησης της Καλαμάτας, τα οποία ανέκυψαν στην πόλη τα δύο τελευταία 24ωρα,

Βασίλης Τζαμουράνης: Η αλαζονεία και οι συκοφαντίες δεν καλύπτουν την ανεπάρκεια – Η ύδρευση δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών

Στο ζήτημα της υδροδότησης της Καλαμάτας αναφέρεται με νέα ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά»