Επίσκεψη του δημάρχου Καλαμάτας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

/

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, την Παρασκευή (7/4), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ο κ. Βασιλόπουλος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ενημερώθηκε από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη, η οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο αλλά και στις δωρεές του Δήμου προς το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος έχει παραδώσει το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο ένα μηχάνημα απολύμανσης αέρα και επιφανειών για την βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και του προσωπικού του Νοσηλευτικού Ιδρύματος και 2 πλυντήρια Ενδοσκοπίων για την αναβάθμιση του Ενδοσκοπικού Τμήματος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε:

«Η Υγεία αποτελεί το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό. Η γενιά η δική μας έζησε μια πανδημία, μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και κατανοήσαμε όλοι τη σπουδαιότητα και τη σημασία που έχουν οι δομές Υγείας. Το Νοσοκομείο ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, αντιμετώπισε το μεγαλύτερο κύμα αυτής της δυσκολίας και ανταπεξήλθε σε όλα. Εμείς, ως Δήμος Καλαμάτας, από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε φορείς, στηρίξαμε το Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, διοργανώσαμε δράσεις για να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης. Θεωρώ ότι όλοι μαζί πετύχαμε πολλά. Αυτό μας έδειξε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Άλλωστε ως Δήμος Καλαμάτας έχουμε επιλέξει το δρόμο της συνεννόησης και της συνεργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο μόλις μας τέθηκε το αίτημα να προμηθευτούμε αυτά τα μηχανήματα ώστε να τα δώσουμε στο νοσοκομείο. Προφανώς και ανταποκριθήκαμε θετικά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε.

Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια και το σπουδαίο έργο που γίνεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Θέλω στο πρόσωπο της Διοικήτριας της Ελένης Αλειφέρη, να ευχαριστήσω τόσο την ίδια για τη συνεργασία αλλά και όλο το προσωπικό. Εμείς εδώ είμαστε να ακούμε προτάσεις και σε συνεργασία, όπως προανέφερα, να τις υλοποιούμε!». 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πρώτη γεύση» της Καλαμάτας του 2030: Οι 10+1 στόχοι για το πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων – Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Θανάσης Βασιλόπουλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος: Συνεχίζονται οι διανοίξεις οδών στην Καλαμάτα – Παρεμβάσεις και στην παραλία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τον κόμβο «Φωτεινή» έως το Φιλοξένια για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης βλάβης σε αγωγό αποχέτευσης

Απόφαση για τη λήψη μέτρων (προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας), προκειμένου να εκτελεστούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βλάβης σε